Terug naar Nieuwsoverzicht

Organiseer nu een Open Golfdag!

25 juni 2020

Op een Open Golfdag kunnen clubs en banen golf in de spotlights zetten. Laat mensen kennismaken met de ideale buitensport door een Open Golfdag te organiseren.
Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld is er een kans om golf als dé buitensport van Nederland te presenteren. Het houden van afstand is heel normaal in golf en past daarmee perfect in de huidige anderhalvemetersamenleving.

Grijp deze kans en organiseer als golfclub en -baan een Open Golfdag. Handig: in het nieuwe systeem van opengolfdag.nl is het mogelijk om zelf te bepalen (datum, tijdstip) wanneer een Open Golfdag georganiseerd wordt.

Veilig met protocol

Omdat het ook weer is toegestaan om groepslessen te geven (klik hier voor het golfprotocol en alle informatie m.b.t. corona en golf) is het ook mogelijk om een Open Golfdag aan te bieden aan beginners. 

Maak een Open Golfdag aan!

Om structureel nieuwe golfers te werven, adviseren wij om minimaal één keer per maand een Open Golfdag in de vorm van een kennismakingsles of clinic aan te maken en dit voor een jaar vooruit in te plannen in Clubprofiel. Zodra een potentiële nieuwe golfer zijn/haar open golfdag wil reserveren op opengolfdag.nl, dan heeft hij/zij de keuze uit verschillende momenten.

Om als golfclub of -baan een Open Golfdag aan te maken ga je naar Clubprofiel. Er kan op elk gewenst moment een Open Golfdag aangemaakt worden. Gebruik voor het aanmaken het 'Stappenplan Aanmaken Golfactiviteit'. 

Ontwerp je eigen promotiemiddelen

Wanneer je een Open Golfdag aangemaakt hebt, biedt de tool ‘Clubdesigns’ een aantal voorbeeldfolders, -posters en -socialmedia-banners om je open dag te promoten in de stijl van jouw golfclub of -baan. Clubdesigns kun je bereiken door in te loggen op je eigen Clubprofiel. De voorbeelden kunnen gepersonaliseerd worden met informatie van de eigen golfclub- of baan (logo, foto, tekst) en ook het drukwerk kan vanuit dit systeem direct geregeld worden. 

Flyers en posters die op de eigen club zichtbaar zijn, sporen bestaande leden aan om vrienden en bekenden te enthousiasmeren voor de Open Golfdag op hun golfbaan. Berichten op social media zorgen voor herkenbaarheid en maken het mogelijk om totaal nieuwe golfers te werven. Vergeet niet om de eigen leden te vragen de berichten over jullie open golfdag online te delen! 

Bestel het boekje 'Welkom in golf'

Speciaal voor golfclubs en -banen die met de organisatie van een Open Golfdag bezig zijn, is het boekje 'Welkom in golf' gemaakt. Het boekje is om mee te geven aan deelnemers die jouw open golfdag hebben bezocht om ze nog meer te enthousiasmeren voor golf en voor jouw golfclub of -baan. Lees hier meer.

Vragen?

Zijn er vragen over het organiseren van een Open Golfdag? Neem dan contact op met Lisa van Kampen van de NGF via lisa.vankampen@ngf.nl of met Martijn Scholte van de NVG via info@nvg-golf.nl