Terug naar Nieuwsoverzicht

FAQ: het coronavirus en de NGF Competitie

16 juli 2020

Op zondag 15 maart 2020 is besloten om de voorjaarscompetitie voor de volwassenen in zijn geheel af te gelasten. Hoe zit het met de andere competities in 2020? Hieronder vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen. Laatste update: 16 juli.

Zijn de Jeugdcompetitie en de Najaarscompetitie van 2020 ook afgelast?

De Jeugdcompetitie (die volgens planning op 7 juni zou beginnen) is uitgesteld naar oktober. De Najaarscompetitie gaat door en is uitgebreid: lees hierover meer op golf.nl/najaarstour.

De voorjaarscompetitie is afgelast. Kan deze competitie niet op een later tijdstip in het jaar worden ingehaald?

Nee, want de voorjaarscompetitie neemt twee kalendermaanden in beslag. En het is onmogelijk om te denken dat alle 207 deelnemende clubs later in het seizoen twee maanden in de clubkalenders kunnen leegmaken.

Wordt de indeling voor het seizen 2021 helemaal opnieuw gedaan?

Nee, in principe niet. Omdat het seizoen 2020 als ‘niet gespeeld’ wordt beschouwd, heeft er ook geen promotie en degradatie plaatsgevonden. Hierdoor blijven de teams in dezelfde klassen en worden de poules niet veranderd. Wel wordt er natuurlijk aan de clubs de mogelijkheid geboden om verandering in de opgave van het aantal teams te doen. Dit zal tot gevolg hebben dat er wel kleine veranderingen zullen optreden.

Kan ik nu helemaal geen competitie meer spelen?

Jawel. In het najaar organiseert de NGF de Najaarscompetitie. Deze competitie kent een iets andere opzet dan in het voorjaar. De Najaarscompetitie is uitgebreid en alle informatie is te vinden op golf.nl/najaarstour. De inschrijving voor deze competitie verloopt via de competitiecoördinator op uw club.

Golf is een buitensport en geen contactsport, waarom konden we in het voorjaar dan niet competitie spelen?

De voorjaarscompetitie moest afgelast worden vanwege de maatregelen van de overheid in de strijd tegen het coronacrisis. Een van de maatregelen was de sluiting van golfbanen en clubhuizen. Het laatste nieuws over de overheidsmaatregelen is te vinden in dit bericht: ngf.nl/corona.