Terug naar Nieuwsoverzicht

FAQ: het coronavirus en de NGF Competitie

16 maart 2020

Op zondag 15 maart 2020 is besloten om de voorjaarscompetitie voor de volwassenen in zijn geheel af te gelasten. Hieronder vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen die dit besluit oproepen.

Is de Jeugdcompetitie nu ook afgelast?

Nee, de jeugdcompetitie, die een geplande start kent van zondag 7 juni 2020, gaat vooralsnog door.

Kan de competitie niet op een later tijdstip in het jaar worden ingehaald?

Nee, want de voorjaarscompetitie neemt twee kalendermaanden in beslag. En het is onmogelijk om te denken dat alle 207 deelnemende clubs later in het seizoen twee maanden in de clubkalenders kunnen leegmaken.

Wordt de indeling voor het seizen 2021 helemaal opnieuw gedaan?

Nee, in principe niet. Omdat het seizoen 2020 als ‘niet gespeeld’ wordt beschouwd, heeft er ook geen promotie en degradatie plaatsgevonden. Hierdoor blijven de teams in dezelfde klassen en worden de poules niet veranderd. Wel wordt er natuurlijk aan de clubs de mogelijkheid geboden om verandering in de opgave van het aantal teams te doen. Dit zal tot gevolg hebben dat er wel kleine veranderingen zullen optreden.

Kan ik nu helemaal geen competitie meer spelen?

Jazeker wel. In het najaar organiseert de NGF de Najaarscompetitie. Deze competitie kent een iets andere opzet dan in het voorjaar. Alle informatie is te vinden op golf.nl/najaarstour. De inschrijving voor deze competitie verloopt via de competitiecoördinator op uw club.

Golf is een buitensport en geen contactsport, waarom kunnen we dan niet competitie spelen?

Alle golfbanen en clubhuizen zijn tot en met minimaal 6 april gesloten, een normaal verloop van de competitie is hierdoor onmogelijk. Wij wijzen u graag op dit bericht: ngf.nl/corona.

Kan de competitie niet in een andere, verkorte, vorm worden gespeeld?

Nee, want er is op dit moment nog geen duidelijkheid / zicht op wanneer de opgelegde maatregelen zullen worden versoepeld. Planning is hierdoor onmogelijk.

Kijk op ngf.nl/corona voor actueel nieuws over de gevolgen van corona voor de golfsport.