Terug naar Nieuwsoverzicht

225.000 downloads: profiteer als club van de app GOLF.NL

4 oktober 2020

Steeds meer golfers gebruiken de app voor het invoeren van hun scorekaarten, het reserveren van starttijden en het inzien van hun digitale NGF-pas. Profiteer hiervan als club.

Steeds meer golfers gebruiken de app

Het aantal downloads van de app GOLF.NL is dit jaar snel gestegen. Eind juni werd de 200.000ste unieke download geteld en zondagavond 4 oktober 2020 bereikte de teller 225.000.

De app GOLF.NL is niet alleen waardevol voor golfers maar ook voor clubs en banen

De app GOLF.NL is in 2016 geïntroduceerd. De eerste functionaliteit van de app was het invoeren van qualifying en oefenscores. Een qualifying ronde spelen en het bijhouden van scores in oefenronden werd door de app eenvoudig. In 2017 werden er ruim 60.000 q scores via de app ingevoerd, in 2018 260.000 en in 2019 stopte de teller op ruim 401.000.

Inmiddels kunnen golfers nog veel meer met de app GOLF.NL. Via de app kunnen spelers snel en op eenvoudige wijze starttijden boeken op het starttijdenplatform GOLFGO en wie de app heeft gedownload beschikt altijd over zijn of haar digitale NGF-pas. 

Dankzij de integratie van het starttijdenplatform GOLFGO en de digitale pas is de relevantie van de app groter geworden en daarom wordt de app door steeds meer golfers gebruikt. Zoals gezegd zijn er nu al meer dan 225.000 unieke downloads.

Niet alleen golfers maar ook clubs en banen profiteren van de app GOLF.NL. 

  • De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren.
  • Golfers kunnen via de app razendsnel een starttijd boeken op je baan, mits je baan is aangesloten bij GOLFGO.
  • De app verschaft de NGF, clubs en banen data en daarmee inzichten: hoeveel rondjes spelen golfers, hoe vaak negen en hoe vaak 18 holes, op welke banen?
  • Spelers die de app hebben gedownload op hun smartphone hebben altijd hun digitale NGF-pas bij de hand. De digitale NGF-pas toont altijd de actuele handicap van een golfer.
De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren

Wijs golfers erop dat ze in de app GOLF.NL een overzicht van hun qualifying scores kunnen bekijken (klik op "Mijn spel"). En wijs golfers op het onderdeel "Prestaties" in de app GOLF.NL. Daar zien spelers hoe ze presteren ten opzichte van golfers op hun club, in hun stad, provincie en heel Nederland. Hier ziet een speler ook hoeveel awards hij/zij gewonnen heeft. Zo krijg je awards voor het aantal gespeelde rondes, het verbeteren van je handicap en voor birdies en eagles. Spelers die hun handicap in een jaar met 5% verbeteren krijgen een bronzen award voor. Voor zilver heb je 10% nodig, voor goud 15%. In de app kun je ook heel eenvoudig bijhouden hoeveel verschillende banen je hebt gespeeld. Het handicapoverzicht en het onderdeel "Prestaties" in de app GOLF.NL kan spelers aanzetten tot meer golf en het inleveren van meer qualifying scores. Meer informatie vind je hier.

Promotieposter

Wil je als club of baan nog meer profiteren van de app GOLF.NL, stimuleer dan het gebruik ervan onder je leden. Met dit doel voor ogen heeft de NGF een promotieposter gemaakt. Download hier de digitale versie van de poster. Je kunt de papieren poster aanvragen via een mail aan golf@ngf.nl of door te bellen met de NGF (030 – 242 63 80).

 

app golfnl poster