Inhoud caddie

GOLFGO, online starttijden reserveren

Het online reserveringsplatform GOLFGO zit in de lift. Het platform waar golfers een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen in Nederland is ontwikkeld door de NGF en NVG. Sinds de lancering van GOLFGO zijn er ruim 70 golfbanen aangesloten op het platform en het aantal boekingen door golfers stijgt gestaag.

Wat is GOLFGO?

GOLFGO (golfgo.nl) is een online reserveringsplatform voor golfers zodat ze met een paar eenvoudige handelingen op mobiel, tablet of desktop een starttijd kunnen reserveren. Het platform ondersteunt de golfclubs- en banen omdat golfers via GOLFGO beter de weg naar de golfbaan vinden.

In 2020 is GOLFGO kosteloos te gebruiken

GOLFGO is geïntegreerd in de app GOLF.NL (mits de laatste versie is gedownload) en website golf.nl. Golfers zoeken via GOLFGO eenvoudig de naam van een golfbaan of een plaatsnaam in Nederland waar ze willen golfen. Daarna vullen ze hun wensen in (aantal personen, aantal holes, speeldatum, tijdstip) en een passend golfaanbod verschijnt, gebaseerd op de beschikbaarheid bij golfbanen. De golfer kiest vervolgens een beschikbare starttijd bij de gewenste golfbaan en bevestigt de reservering. Je kunt als golfclub of -baan zelf de minimale prijzen van jouw 9- of 18-holes rondes invullen zodat golfers weten wat de kosten voor een rondje golf op jouw golfbaan zijn.

Succes

GOLFGO is eind april 2020 geïntroduceerd en wordt goed ontvangen. Met in juni 2020 ruim 7.000 reserveringen van golfers zit GOLFGO in de lift. Het platform groeit daarmee met ruim 200 procent ten opzichte van de voorgaande periode. 

Ook je starttijden beschikbaar stellen?!

Wil je jouw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO en heb je hulp nodig bij het aansluiten van jouw golfbaan? Neem contact op met Elvira Urbach: elvira.urbach@ngf.nl of 06 -185 815 32. 

GOLFGO is via zogenaamde API's gekoppeld aan de IntoGolf channelmanager (ICM). Dit is het centrale systeem waarop verschillende club-reserveringsystemen kunnen worden aangesloten. Het systeem van IntoGolf zorgt ervoor dat de reserveringssystemen van de golfbanen (bijvoorbeeld E-Golf4U, Club Prophet Systems en natuurlijk Intogolf zelf) gekoppeld zijn aan GOLFGO zodat de meeste golfclubs en -banen in NL al reserveerbaar zijn in GOLFGO. Is jouw reserveringssysteem nog niet gekoppeld, vraag het aan je softwareleverancier of informeer bij Elvira.

Als je geen online reserveringssysteem hebt of een systeem hebt dat nog niet is aangesloten, dan kan je ook handmatig via een Excel-bestand starttijden uploaden in het systeem van GOLFGO. Je doet dit eenvoudig via de channelmanager van het systeem zodat ook jouw golfbaan via GOLFGO reserveerbaar is.

Leden en greenfeespelers

Het reserveringsplatform is in eerste instantie bedoeld voor greenfeespelers, maar het platform is ook te gebruiken door clubleden. Online reserveren heeft de voorkeur gezien de uitbraak van het coronavirus. Golfers met een account van de app GOLF.NL kunnen heel eenvoudig een reservering maken, maar ook zonder account (ter bevordering van laagdrempeligheid) is het boeken van een teetime mogelijk. 

Starttijden zelf bepalen

Golfclubs en -banen kunnen zelf bepalen welke starttijden er worden aangeboden op het platform van GOLFGO. Reserveringen via GOLFGO komen automatisch binnen bij de golfbaan. De golfer die heeft gereserveerd, krijgt een bevestigingsmail in zijn/haar mailbox. Golfers die willen annuleren of hun reservering willen wijzigen, moeten op dit moment nog contact opnemen met de betreffende golfbaan.

Alle golfbanen zichtbaar

In het systeem van GOLFGO staan alle golfbanen van Nederland. Als eerste worden de golfbanen getoond die starttijden beschikbaar hebben. Maar ook de golfbanen die (nog) niet online te reserveren zijn, die geen beschikbaarheid hebben aangegeven in GOLFGO of die volgeboekt zijn, komen terug in de zoekresultaten op het platform. Hiervan wordt het telefoonnummer getoond zodat een golfer telefonisch kan informeren naar een mogelijke starttijd. Op deze manier heeft de golfer een compleet overzicht. Inmiddels hebben al 100 golfbanen aangegeven mee te willen doen aan GOLFGO en zijn daarvan ruim 70 golfbanen dagelijks reserveerbaar via GOLFGO.

Kosten

Het doel van GOLFGO is om het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen onder met name de (inactieve) greenfeespelers. Dit zijn er in Nederland ruim 150.000, dus de potentie van GOLFGO is fors! Het uitgangspunt is dat het systeem zichzelf kan bedruipen; er is geen winstoogmerk. Ieder jaar wordt de winst- en verliesrekening aan de deelnemende banen getoond. Dit geeft inzicht in de kosten en de opbrengsten door de greenfeespelers. 

In verband met de coronacrisis is het GOLFGO voor golfclubs en -banen de rest van het jaar 2020 gratis. Na de gratis introductieperiode wordt er gestart met een kostprijs van € 1 per greenfeespeler (excl. btw). Dit wil zeggen: als een speler een flight boekt voor twee personen dan bedragen de kosten voor de baan/club € 2 (excl. btw). De prijs is hetzelfde voor 9 of 18 holes. Als het aantal reserveringen groeit en de kosten omlaag gaan, zoals wij verwachten, kan dit bedrag in de loop der jaren dalen. 

De exploitatie van GOLFGO wordt ondergebracht in een gezamenlijke entiteit waarvan de NGF en NVG ieder voor 50% eigenaar zijn. Bij deelname wordt er met jou, de golfclub of -baan, ook een overeenkomst gesloten. 

Uitbreiding toekomst

Technologie biedt zeer veel mogelijkheden, maar GOLFGO start met de meest belangrijke functie: het reserveren van starttijden. In de toekomst kunnen functionaliteiten aan GOLFGO worden toegevoegd. Gedacht kan worden aan:

  • het aansluiten van andere softwaresystemen;
  • een betalingsmodule (om 'no shows' tegen te gaan);
  • annuleren en wijzigen van reserveringen door de golfer;
  • koppelen van andere activiteiten aan de reservering, bijvoorbeeld een lunch of diner.

De werking van het platform, nu en in de toekomst, wordt mede bepaald door de mogelijkheden van het eigen reserveringssysteem waarmee je als golfclub of -baan werkt.

Promotie GOLFGO

GOLFGO is benaderbaar via de homepage van GOLF.NL en geïntegreerd in de laatste versie van de app GOLF.NL (200.000 accounts). Er worden in de komende periode verschillende acties ondernomen om het platform onder de aandacht van de golfers te brengen. Denk dan naast de verschillende communicatiekanalen van GOLF.NL (website, app, special en magazine) aan nieuwsbrieven, social media, promotievideo's, Google Adwords en bladen zoals bijvoorbeeld Golfers Magazine. 

Caddie

GOLFGO maakt deels gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie (vroeger waarkanikgolfen.nl). Controleer of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn door in te loggen op Caddie.