Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubs halen €20.000 op voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

19 december 2021

Het NGF Familietoernooi was ook in 2021, ondanks alle uitdagingen door corona, weer een groot succes. Maar liefst 2500 golfers deden mee aan de voorronden. Traditiegetrouw haalden alle deelnemende clubs geld op voor het goede doel. De uiteindelijke opbrengst is inmiddels bekend: we kunnen een bedrag van €20.000 overhandigen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Bekijk hieronder een boodschap van Tom van 't Hek, voorzitter Raad van Toezicht Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarin hij zijn dank uitspreekt aan alle deelnemende clubs.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Voor het vierde jaar op rij was het Jeugdfonds Sport & Cultuur het goede doel van het NGF Familietoernooi. Dankzij dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen met weinig middelen toch lid worden van een sportclub, muziek- of dansschool of een andere club of vereniging. Voor deze kinderen wordt het lesgeld of het lidmaatschap van de vereniging betaald en indien nodig ook bijvoorbeeld de voetbalschoenen of de huur van een instrument.

In totaal zijn er in Nederland ruim 270.000 kinderen voor wie de ouders de lessen of contributie niet kunnen betalen. Lid zijn van een club of vereniging is echter belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Als ze lid zijn van een club, maken ze deel uit van een team, leren ze concentreren, leveren ze een prestatie (zoals een wedstrijd of een voorstelling) en maken ze nieuwe vrienden.

We zijn verheugd dat we met z’n allen zo’n prachtig bedrag hebben kunnen ophalen voor dit belangrijke goede doel.

Ook meedoen aan het NGF Familietoernooi?

Een familietoernooi op jouw club staat garant voor lachende gezichten, een bijzondere sfeer en een nog sterkere binding van de leden met de club. Want wat is er nou mooier dan golfen met je zoon of dochter, met je vader of moeder, broer of zus? Of misschien wel met je kleinzoon of -dochter? Alle generaties van een club tezamen op één dag, dat gebeurt bijna nooit. Bekijk het filmpje hieronder en zet in 2022 ook op jouw club het familietoernooi op de kalender!

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.