Terug naar Nieuwsoverzicht

Promoot golf en jouw club tijdens de Koningsspelen

16 februari 2021

Op vrijdag 23 april 2021 vinden de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Dit sportieve Oranjefeest voor alle basisschoolkinderen in Nederland is een uitgelezen kans om onze sport en in het bijzonder jouw vereniging onder de aandacht te brengen. De NGF moedigt golfclubs aan deze kans met beide handen aan te grijpen.

Koningsspelen in 2021

De Koningsspelen vinden dit jaar plaats op vrijdag 23 april en bieden een mooie kans om kinderen in het primaire onderwijs te laten kennismaken met golf. 

Koningsmatch met lokale basisscholen

Het organiseren van de Koningsspelen is voor veel basisscholen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is de Koningsmatch bedacht.

Via het online platform kun je eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat jullie een golfclinic kunnen geven. Met zo'n clinic help je niet alleen de school, maar laat je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met onze sport en werf je misschien zelfs nieuwe jeugdleden! De afgelopen jaren hebben diverse golfverenigingen met succes deelgenomen aan de Koningsmatch. Een aantal goede voorbeelden is onderaan deze pagina te lezen. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Video boven: uitleg Koningsmatch 2021
‘IK+JIJ=WIJ’

In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met dit thema willen we laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Daarom moedigen de Koningsspelen dit jaar iedereen aan om er samen één groot sportief en gezond feest van te maken, en op zoek te gaan naar onverwachte, waardevolle verbindingen. Het thema vormt de rode draad in alle onderdelen van de Koningsspelen 2021. Zo ligt de focus nog meer op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau.

GOLF RAAK!

Team GOLF RAAK! denkt graag met jullie mee over hoe we samen de Koningsspelen tot een groot succes kunnen maken op jouw golfclub. Het uitwerken van een supertof programma, het GOLF RAAK!-Funpark (of onderdelen hiervan) en SNAG-Golf behoren allemaal tot de mogelijkheden om er een geweldige dag van te maken.

We hebben een team met veel kennis en enthousiasme dat staat te springen om jullie te ondersteunen. Maak hier gebruik van zodat we aan alle kinderen van Nederland kunnen laten zien hoe leuk golf is! Dien hier je aanvraag in.