Terug naar Nieuwsoverzicht

Havelte: Golfstart golfclub van de maand juli

19 juli 2021

Golf Club Havelte heeft naast een prachtige 18-holes baan en een mooie overzichtelijke website ook een goed doordacht aanbod voor starters. Een voorbeeld voor veel andere clubs en banen. Zij ontvangen de titel Golfstart Golfclub van de maand en de digitale cup!

Bastiaan Haasnoot is de enthousiaste pro op Golf Club Havelte, en een van de jongst gecertificeerde PGA B-Professionals van Nederland. We stelden hem een aantal vragen over Golfstart op zijn club.

Waarom maken jullie gebruik van Golfstart?

"Dit doen wij om zoveel mogelijk nieuwe mensen aan onze club te binden. En omdat we op zoveel mogelijk vlakken actief en zichtbaar willen zijn als het gaat om mensen te laten starten met golf."

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart en je vervolgaanbod?

"We geven 6 lessen van elk 50 minuten. In de 3e en 6e les gaan de deelnemers de baan in. Na de laatste les ontvangen ze hun baanpermissie. Deelnemers mogen ook 2 maanden gratis gebruik maken van de oefenfaciliteiten op onze club.

Na het afronden van Golfstart hebben wij 'Golfstart 2'. Ook hierin zitten weer 6 lessen van 50 minuten en gratis gebruik van de oefenfaciliteiten. Maar wat bijzonder is dat deelnemers dan al onder  begeleiding de baan in gaan, zodat ze samen met anderen nog beter kennis kunnen maken met de sport en ondertussen hun handicap 54 kunnen halen.

Wij zijn zo flexibel en open mogelijk naar onze starters. Voor beginnende golfers met baanpermissie hebben wij mentoren klaar staan die graag mee de baan in gaan. Ook hebben wij een speciale groepsapp voor alle golfstarters die daar geïnteresseerd in zijn. Hierdoor leren zij elkaar makkelijker kennen en kunnen eenvoudig  met elkaar afspreken om te gaan golfen."

Waarom moet een beginnende golfer bij jouw golfclub een Golfstart volgen?

"Wij begeleiden mensen persoonlijk en gastvrij. We krijgen veel vragen over hoe het werkt en wat er voor nodig is om te beginnen met golf. Om die reden hebben we ons traject zo duidelijk mogelijk opgebouwd, waarbij deelnemers tegen zo min mogelijk administratieve rompslomp aanlopen en waarin ze direct betrokken worden bij de club."

Wat doen jullie aan promotie en wat heeft bij jullie de meeste deelnemers opgeleverd?

"Wij promoten ons aanbod actief binnen de club, omdat we zien dat veel deelnemers via onze eigen leden bij ons terecht komen. Ook worden onze Golfstart-lessen gepromoot via het Golfstart platform."

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?

"Golfstart heeft ons in het kalenderjaar 2020 maar liefst 130 abonnementhouders/leden opgeleverd van wie 98 jaarlid zijn geworden."

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?

"Help je startende golfers op weg en voorkom dat ze dingen zelf moeten uitzoeken. Te veel onduidelijkheid en verwarring vergroot alleen maar de kans dat ze ergens anders hun registratie of lidmaatschap nemen."