Terug naar Nieuwsoverzicht

Tespelduyn: Golfstart golfclub van de maand mei

14 juni 2021

Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout is beste Golfstart golfclub van de maand mei. Tegen de 100 boekingen, volle lespakketten en lovende reviews van deelnemers: de uitverkiezing is dik verdiend!

Reeds 46 jaar is Landgoed Tespelduyn in handen van de familie Duivenvoorde. Wat eerst nog slechts een oude bollenschuur met vervallen huis was, verbouwden Piet en Wil tot een prachtig landhuis. En in 2011 openden ze de deuren van het landgoed met feest- en vergaderruimten, restaurant en 9 holes openbare golfbaan.

We stelden zoon Peter wat vragen over Golfstart op Tespelduyn.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?

"Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is er voor iedereen en laagdrempelig voor jong en oud. Golfstart is een begrijpelijk en goed betaalbaar concept en sluit naadloos aan op onze visie."

Wat doen jullie precies aan lokale promotie?

"Wij krijgen regelmatig redactionele aandacht in lokale en regionale media. Voor ons zijn sociale media key voor het promoten van Golfstart en voor het onder de aandacht brengen van golfen in de volle breedte. Met name onze vlogs zijn aansprekend en worden goed bekeken." 

Waarom moet een beginnende golfer bij jouw golfclub een Golfstart volgen?

"Wij zijn nuchter en toegankelijk en staan dicht bij onze golfers en gasten. Voor ons is iedereen gelijk en nieuwkomers ervaren dat als een warm bad. De beginnende golfer maakt op ontspannen wijze in een groep van maximaal 6 personen kennis met het golfen. Na afronding van Golfstart kunnen deze golfers zelfstandig spelen op de drie mooie par-3 parkholes. En voor of na de lessen kunnen de golfers uiteraard heerlijk genieten op ons mooie terras."

"Mede dankzij Golfstart hebben onze pro's volop werk"

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?

"Een groot percentage van deelnemers aan Golfstart kiest hiervoor om uiteindelijk ook zijn of haar handicap te halen. Wij hebben sinds de zomer van 2020 twee extra pro’s aan kunnen trekken en die hebben volop werk. Wij zijn trots op de aanwas van zowel de oefenkaarten als de nieuwe jaarkaarthouders en uiteraard leidt de toegenomen traffic vanuit het lesprogramma tot extra horeca-besteding."

Golfschool Tespelduyn
Golfpro's Golfschool Tespelduyn

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?

"Doe mee aan dit geweldige platform en gebruik het eventueel ook voor de promotie van open dagen. Plan cursussen ruim vooruit. Wij hebben dit platform structureel omarmd en willen niet meer zonder!"

Heb je nog een leuk verhaal van of over een deelnemer?  

"Eén deelnemer kwam via Golfstart in aanraking met Tespelduyn en ontdekte de vele mogelijkheden naast het golfen. We vinden het bijzonder dat deze deelnemer in 2022 zijn huwelijksdag inclusief huwelijksvoltrekking op Tespelduyn zal vieren!

Golfstart brengt onbekenden bij elkaar en erg leuk is dat mensen die elkaar voor de cursus nog niet kenden tussen lessen door met elkaar afspreken om te oefenen en uiteindelijk ook samen gaan spelen op de baan."