Terug naar Nieuwsoverzicht

Open Golfdagen: de marketing is belangrijk!

16 juni 2021

De Open Golfdagen zijn onverminderd populair en met de versoepelde coronaregels steeds makkelijker te organiseren. Staan jouw kennismakingslessen al op het Open Golfdag platform? Als jij je aanbod plaatst, dan helpen wij in de marketing!

Het platform opengolfdag.nl is dé plek waar nieuwe golfers eenvoudig in de buurt hun eerste kennismaking met golf kunnen vinden en reserveren. Het is voor nieuwkomers een zeer laagdrempelige stap naar de golfwereld.

Op dit moment zijn er 20 golfclubs die gezamenlijk 97 Open Golfdagen organiseren. Deze 20 clubs zijn redelijk goed verdeeld over het land, wat het voor veel mensen mogelijk maakt om binnen 30 minuten naar een Open Golfdag te rijden.

Kaartje Open Golfdagen juni 2021

Marketing

Vanuit de NGF worden er verschillende Open Golfdagen advertenties uitgezet bij externe partijen. Denk aan de NS, ANWB Golf en de partners van de NGF. Ook maken we voor de Open Golfdagen, net zoals voor Golfstart, gebruik van influencers.  Zo hebben broers Dorian Bindels (acteur) en Yaron Bindels (filmmaker en fotograaf) – gezamenlijk goed voor 107.000 Instagramvolgers - een swipe up geplaatst naar het Open Golfdagen platform. Acties zoals deze zorgen voor een enorme boost aan bezoekers op het platform.

Ondanks deze landelijke marketing blijft het belangrijk om jouw Open Golfdagen ook lokaal te promoten, zoals met een advertentie in de lokale krant. Maar de meest effectieve lokale marketing ligt nog dichter bij huis: spoor je eigen enthousiaste leden aan hun vrienden of familie mee te nemen naar de Open Golfdagen! Doe een oproep in je nieuwsbrief, op je website of op je social media kanalen. En bestel gratis de ‘Ga je mee golfen’ actiekaartjes. Leg deze neer bij de receptie, of deel ze uit tijdens de lessen. Je kunt ze uiteraard ook digitaal verspreiden!

Coronaproof

Om je Open Golfdag coronaproof te houden en grote groepen te voorkomen, kun je de bezoekers opsplitsen in verschillende tijdsblokken. In Clubbase maak je daarvoor een aantal tijdsvakken aan. Zo verdeel je de mensen over de dag en weet je precies hoeveel mensen je per uur kunt verwachten. Een andere suggestie is om meerdere kennismakingslessen te organiseren over een langere periode. Denk aan een les van twee uur op elke eerste zondag van de maand. Op beide manieren bied je de gelegenheid aan iedereen die dat wil, om veilig kennis te maken met de golfsport en blijft een gezonde aanwas van nieuwe golfers gewaarborgd. Bekijk hier de meestgestelde vragen over corona en golf en de bijbehorende antwoorden volgend op de recentste coronaregels.