Terug naar Nieuwsoverzicht

Persconferentie Big Green Egg Open met goed nieuws voor Anne van Dam

28 juni 2021

In de persconferentie voorafgaand aan het Big Green Egg Open zijn drie Nederlandse deelnemers gevraagd naar hun prestaties in aanloop naar het toernooi en naar het mogelijke 'thuisvoordeel'. Verder was er goed olympisch nieuws voor Anne van Dam: Anne mag als eerste Nederlandse golfster naar de Olympische Spelen in Tokio.

Nederlandse deelnemers

De 13-jarige Sofie Nooij wil tijdens het Big Green Egg Open vooral genieten op de Rosendaelsche. De tiener golft nog geen drie jaar en heeft nu al handicap 3,7. Dat belooft wat voor de toekomst! Romy Meekers en Pasqualle Coffa zijn al wat ouder, zijn beiden professional, en spelen dit seizoen op de LET Access Series en de Ladies European Tour. ‘Ik ben niet ontevreden over mijn prestaties in mijn eerste jaar als professional. Mijn thuisbaan is De Pan en die is wel een beetje vergelijkbaar met de Rosendaelsche. Ik hoop daarvan te kunnen profiteren’, aldus Meekers.

Ook voor Coffa is een bosbaan geen onbekend terrein. Ze groeide op op de Eindhovensche, ook een prachtige baan in een bosrijk gebied. ‘Na een aantal moeizame jaren groeit de Ladies European Tour heel hard en ik ben blij met de toename van het aantal toernooien op de kalender. Dat er nu in Nederland ook weer een toernooi is, is helemaal geweldig.’

Naast bovengenoemde speelsters doen nog een aantal landgenoten mee, onder wie Zhen Bontan en Anne-Sterre den Dunnen. Lees hier meer over het deelnemersveld.

Positief Olympisch nieuws voor van Dam

Bij de Olympische Spelen in Tokio is Nederland ook vertegenwoordigd in het golftoernooi. In Japan maakt Anne van Dam deel uit van Team NL, als eerste Nederlandse golfster ooit. Het nieuws van de selectie van Nederlands beste golfspeelster werd tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Big Green Egg Open bekendgemaakt. Daan Slooter, woordvoerder van het Big Green Egg Open, sprak de in Amerika verblijvende Anne van Dam over het mooie nieuws en het Big Green Egg Open. Klik hier voor de reactie van Anne.