Terug naar Nieuwsoverzicht

Golf in het nieuws

22 maart 2021

We slaan massaal aan het golfen en dat valt ook de lokale en landelijke media op. Er is veel aandacht voor de nieuwe groep jonge golfers die op de golfbanen in Nederland te vinden is.

Dat golf populair is en met name onder jongeren steeds meer in trek raakt, wordt opgepakt door de lokale en landelijke media. Zo ook door het SBS6-programma Hart van Nederland dat naar de Twentsche Golfclub ging om polshoogte te nemen.

Ruim 40.000 nieuwe golfers in 2020

'Golf is hot' en 'golf is al lang geen elitaire sport meer' waren de eerste veelzeggende opmerkingen waarmee het item werd geopend. Golf heeft van oudsher het imago van duur, elitair en niet populair onder jonge mensen, maar dat is langzaam aan het veranderen. Golfclubs en -banen richten steeds meer op nieuwe (jonge) golfers met kwalitatieve lesprogramma's zoals Golfstart en Open Golfdagen en bieden lidmaatschapsvormen aan die beter aansluiten op de wensen van die jongere doelgroep.

Bekijk hier het item van Hart van Nederland van 21 maart 2021.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Cijfers nieuwe golfers

De aanwas van nieuwe golfers was in 2020 met 40.000 mensen ruim 15.000 hoger dan in de jaren daarvoor. Het meest opvallende van deze groep beginnende golfers is dat er veel meer jongere golfers tussen zitten. Zo kreeg de NGF in 2020 ruim 80 procent meer nieuwe golfers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar erbij dan in 2019. 

Toegankelijk beginnersaanbod is belangrijk maar zeker ook passende lidmaatschapsvormen

Meer weten?

Wil je meer weten over de populariteit van de golfsport, of heb je andere (pers)vragen? Neem contact op met Niki Wijnen via onderstaande gegevens.