Terug naar Nieuwsoverzicht

Ondanks herfst toch 145 Golfstart-deelnemers

11 oktober 2021

Wat hebben we in de afgelopen maand met Golfstart en de Open Golfdagen bereikt? Hoeveel mensen zijn gestart met golfen en wat zijn de resultaten van de NGF-campagnes? Een update over oktober en een vooruitblik op november.

In deze maandelijkse update kijken we terug naar de natte maand oktober. De start van de herfst zorgde voor 140 mm neerslag. De banen liggen vol met bladeren, paddenstoelen schieten uit de grond en veel nieuwe Golfstart-deelnemers ontdekken golf. Dit jaar (tot en met oktober 2021) zijn er maar liefst 1.037 mensen op een Open Golfdag afgekomen en hebben 1.549 mensen Golfstart gevolgd. 

Wat is er afgelopen maand gebeurd?

Herfstwinactie
Bij deze winactie kon je als golfclub of -baan kans maken op een extra marketing boost vanuit de NGF. Dit heeft opgeleverd dat er voor de omgeving Utrecht extra geld wordt besteed aan Google Adwords en Google Advertising. Dus clubs in Utrecht en omgeving: doe er je voordeel mee!

PGA-professional Wouter Voskamp spil bij de Golfstart-cursussen
Lees hier waarom een PGA-professional zo belangrijk is voor een Open Golfdag en/of Golfstart. 

Open Golfdagen staan nu al klaar voor 2022
Veel golfclubs hebben hun Open Golfdagen al ingepland op het platform. Leuk weetje: Er staan al 42 deelnemers ingeschreven!
Drie clubs vertellen waarom zij hun aanbod ver vooruit plannen.

Golfstart golfclub van de maand oktober is Golfbaan Delfland
Golfbaan Delfland is gekozen voor de maand oktober. Lees hier waarom zij afgelopen maand de uitblinker waren. 

Wat staat er op de planning voor de komende maand?

Feestmaand
Sinterklaas is in het land en de kerstman is ook al onderweg. Wat geef je je vrienden en familie dit jaar nou weer cadeau? Wij weten het wel... geef ze een Golfstart-lespakket. Een stuk origineler dan een paar sokken!

Adventskalender
Op 7 december gaat de golfadventskalender live. 18 (holes) dagen lang kunnen deelnemers een dag 'wegkrassen' en ontvangen ze unieke content en prijzen. Elke dag wordt er een letter vrijgegeven, waarmee deelnemers na 18 dagen het gezochte woord kunnen vormen. Daarmee maken ze kans op extra prijzen. Een van die prijzen zijn uiteraard Golfstart-vouchers; de winnaars kunnen deze vouchers gebruiken tot en met juli 2022. 

Enquêtes
In de maand november wordt onder de Open Golfdagen- en Golfstart-deelnemers de jaarlijkse enquête uitgezet. Hierbij wordt onderzocht hoe de deelnemers de producten hebben ervaren en wat verbeterd kan worden. De resultaten worden uiteraard gedeeld. 

Zet ook jouw aanbod op het Golfstart-platform!

Er staan dus nog een paar leuke campagnes op de planning om golfen ook in de wintermaanden te promoten. Benadruk daar vooral bij dat de winter een ideale tijd is om het golfen onder de knie te krijgen. Zo zijn deelnemers in maart helemaal klaargestoomd voor de grote baan.

Plan jouw aanbod vooruit op de platformen Golfstart en Open Golfdagen en profiteer van de landelijke campagnes! 

Kies je bewust niet voor een Open Golfdag of Golfstart in de wintermaanden? Plan dan alvast een cursus of kennismakingsles in voor maart/april zodat jouw golfclub of -baan toch zichtbaar is voor de bezoeker. 

Cijfers van oktober 2021

Bekijk hieronder de resultaten van Golfstart in de maand oktober. Indien hier nog vragen over zijn, neem dan contact op met Lisa van Kampen.

Maandelijkse update Golfstart

 

Maandelijkse update Golfstart

 

Maandelijkse update Golfstart

 

Maandelijkse update Golfstart

 

Maandelijkse update Golfstart