Terug naar Nieuwsoverzicht

300.000 downloads: profiteer ook van de app GOLF.NL

1 oktober 2021

Het aantal downloads van de app GOLF.NL is dit jaar snel gestegen. In de afgelopen 12 maanden is het aantal downloads met maar liefst 33% gegroeid en is de teller inmiddels voorbij de 300.000 gekomen. Moedig je leden aan om de app te downloaden en doe er als club je voordeel mee!

Populair onder golfers

Met de app GOLF.NL kunnen golfers (qualifying) scorekaarten invoeren en hun golfprestaties bijhouden en delen met vrienden. Denk aan handicapverbeteringen, gemaakte birdies en het aantal verschillende banen waarop ze gespeeld hebben. Golfers vinden ook hun digitale NGF-pas in de app GOLF.NL. Tenslotte kunnen spelers met de GOLF.NL app snel en eenvoudig starttijden boeken op het starttijdenplatform GOLFGO, dat in de app geïntegreerd is.

Dankzij deze functionaliteiten heeft de app een absolute meerwaarde voor de golfer en wint de app in rap tempo aan populariteit. Hieronder een paar cijfers die dit bevestigen!

  • Meer dan 300.000 unieke downloads van de app GOLF.NL
  • 1,1 miljoen afgeronde qualifying scorekaarten ingevoerd januari - september 2021
  • 70% van deze ingevoerde scorekaarten waren over 9 holes
  • Top 10 banen met de meest gespeelde rondes ingevoerd in de GOLF.NL app in 2021 tot nu toe:
Top 10 banen meest ingevoerde rondes GOLF.NL app

Waardevol voor clubs en banen

Niet alleen de golfers profiteren van de app GOLF.NL, ook clubs en banen doen er hun voordeel mee:

  • De app GOLF.NL is een succesvolle tool om golfers te enthousiasmeren meer te spelen en meer qualifying scores in te leveren.
  • Golfers kunnen via de app gemakkelijk een starttijd boeken op je baan (mits deze is aangesloten bij GOLFGO).
  • Spelers die de app hebben gedownload op hun smartphone hebben altijd hun digitale NGF-pas bij de hand. De digitale NGF-pas toont de actuele handicap van een golfer.
  • De app verschaft de NGF, clubs en banen data en daarmee inzichten: hoeveel rondjes spelen golfers, hoe vaak spelen ze 9 en hoe vaak 18 holes, op welke banen wordt hoe vaak gespeeld?

Promotieposter

Wil je als club of baan nog meer profiteren van de app GOLF.NL, stimuleer dan het gebruik ervan onder je leden. Met dit doel voor ogen heeft de NGF een promotieposter gemaakt. Download hier de digitale versie van de poster. Je kunt de papieren poster aanvragen via een mail aan golf@ngf.nl of door te bellen met de NGF (030 – 242 63 70).

app golfnl poster