Terug naar Nieuwsoverzicht

De Peelse Golf: Golfstart Golfclub van de maand

5 april 2022

In de mooie Limburgse Peel ligt De Peelse Golf. Een 18-holes par-72-baan naar een ontwerp van de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks. De Peelse Golf is zeer actief op het Golfstartplatform en ontvangt lovende reviews voor haar Golfstartlessen. Reden genoeg om De Peelse uit te roepen tot golfstart Golfclub van de maand maart.

We stelden een aantal vragen aan bestuurslid Gerard Otten over het succes van Golfstart en  de Open Inlooplessen op zijn club.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"Wij omarmen dit initiatief van de NGF, omdat het goed aansluit bij de behoeften van de beginnende golfers en meer aandacht krijgt dan onze eerdere kennismakingscursus. De basis voor Golfstart ligt bij de succesvolle inlooplessen die we op het Open Golfdagen platform hebben staan en gemiddeld zo’n twee keer per maand organiseren. Dé manier om nieuwe golfers kennis te laten maken met de golfsport."

Waarom zou een beginnende golfer juist bij De Peelse Golf een inlooples en Golfstartcursus willen volgen?
"In de gratis inlooplessen maken de deelnemers kennis met alle belangrijke golftechnieken. Na afloop van de lessen bieden wij volgens Limburgse gastvrijheid iedere deelnemer een drankje aan - bij mooi weer op ons prachtige terras - en beantwoorden we vragen over de sport, over de lessen en uiteraard over onze club zelf. De persoonlijke aandacht van de pro’s en de aanwezigheid en het enthousiasme van een van de bestuursleden zorgen er voor dat veel deelnemers zich vervolgens ook aanmelden voor Golfstart."

Golfstart op De Peelse Golf
Het terras van het clubhuis geeft uitzicht op maar liefst 4 greens en fairways

Wat doen jullie aan lokale promotie?
"Onze ervaring is dat social media het beste werkt. We plaatsen ook af en toe advertenties en vertrouwen op mond-tot-mondreclame. In dat licht benoemen we de Golfstartcursus ook regelmatig in de nieuwsbrief naar onze leden, zij zijn immers onze ambassadeurs.
 
Daarnaast hebben we regelmatig contact met omliggende gemeenten, zoals Horst aan de Maas. Op hun platform ‘Sport aan de Maas’ is er in de maand april extra aandacht voor
beweging, gezondheid en verbinding en is De Peelse Golf ook in het sportaanbod te vinden.

En tijdens de Koningsspelen op vrijdag 22 april organiseren wij speciale inlooplessen voor de jeugd, de golfer in spé."

De Peelse Golf: 'Parel in de Peel'

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"In groepjes van 6 tot 8 personen komen in zes golflessen alle technieken aan bod, zoals putten, chippen, pitchen, swingen en de bunkerslag. In de laatste les gaan de deelnemers met de pro de baan in.

De datum van de eerste les staat vast, de datums van de overige lessen stellen we in onderling overleg vast.  Tijdens de duur van de cursus stellen we gratis clubs ter beschikking. We verwachten van de cursisten dat zij tussen de lessen door gebruik maken van de gratis oefenfaciliteiten. Na de cursus krijgen de deelnemers een gratis greenfee voucher voor 9 holes en bieden wij ze meteen een handicap 54 cursus aan."

Golfstart op De Peelse Golf

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd en wat bieden jullie de beginnende golfers?
"De inlooplessen en de Golfstartcursus hebben ons veel nieuwe en jongere leden opgeleverd.
Nieuwe leden bieden wij een introductielidmaatschap van 3 maanden aan voor een interessant tarief: een aantrekkelijke manier om kennis te maken met onze golfbaan. Beginnende golfers kunnen samen met onze buddy’s de baan in gaan en ontvangen hen bruikbare tips over de baan en alle aspecten van het spel: bijvoorbeeld hoe ze hun angst voor de waterhindernissen kunnen overwinnen!

Golfstart op De Peelse Golf

In maart 2023 zullen we overigens een nieuwe volwaardige 9-holes par-3-baan in gebruik nemen - deze zal voor veel beginnende golfers een mooie opstap zijn naar onze 18-holes par-72-baan."

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs?
"Persoonlijke aandacht, flexibiliteit, een ontspannen sfeer en gastvrijheid. En vergeet ook niet je lesaanbod te promoten!"