Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws januari: Twilightgolf voor nieuwe golfers

31 januari 2022

Banen en clubs in het nieuws en interessant nieuws voor clubs en banen. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Twilightgolf voor nieuwe golfers

In de nieuwsbrief wijst de NVG op een slim initiatief van Best Golf. "Bij Best Golf bieden ze sinds kort 'golfen in twilight' aan voor een gereduceerd tarief. Golfers die net begonnen zijn met golf kunnen in de uren voor het donker wordt 4 of 5 holes spelen. Op die manier kunnen zij spelen zonder dat ze andere golfers ophouden en kunnen zij kennismaken met de grote baan. Een mooie oplossing voor beginnende golfers in de winterperiode!"

Nita

Op 22 januari 2022 is Agnita van der Ploeg overleden. Nita was drager van de Gouden Speld.

Naarderbos

Het is nog steeds mogelijk dat de gesloten Golfbaan Naarderbos heropend wordt, na een renovatie. De laatste ontwikkelingen worden samengevat op de website bussumsnieuws.nl.

Samenwerking met Meer Bomen Nu

Als onderdeel van het Overijssels Oogstweekend van Urgenda en Meer Bomen Nu heeft Golfclub Zwolle 1500 jonge bomen geschonken. Een groep van ruim 30 vrijwilligers meldde zich zaterdagochtend op Golfclub Zwolle met een schep in de hand om gezamenlijk de jonge bomen te oogsten uit ecogebieden die verspreid liggen over het golfcomplex. Ze krijgen een plek in één van de natuurgebieden in Nederland of in de eigen tuin van vrijwilligers en belangstellenden.

Hans Broeks is initiator van de samenwerking met Meer Bomen Nu: "Dit was onze tweede boomrooidag. We zijn blij verrast met de opkomst van zoveel belangstellenden en leden van de club. De inzet die zij hebben geleverd heeft een prachtig resultaat geleverd." Broeks is lid van de GEO-commissie die zich richt op ecologisch terreinbeheer. "Wat veel mensen niet weten is dat wij op ons complex circa 35 van de 70 hectare onderhouden als natuurgebied. Bij veel mensen leeft nog steeds het beeld dat golf een milieuonvriendelijke sport is die veel water en pesticiden gebruikt. Het tegendeel is echter waar. In menig land, en zeker in Nederland, is golf van alle sporten juist pionier in duurzaamheid. Op Golfclub Zwolle hebben we het internationale GEO-certificaat, een onafhankelijk internationaal duurzaamheidskeurmerk."

De circulaire bomenactie is een van de activiteiten die onder GEO valt. Lieke Geene van Urgenda: "Deze circulaire manier van werken is nieuw en krijgt steeds meer voeten aan de grond. Kwekers kunnen onvoldoende bomen leveren voor alle klimaatdoelstellingen, maar de natuur levert genoeg. Ook in buitenland kijkt men inmiddels naar Nederland hoe wij hier samen met vrijwilligers gebruik maken van de kracht van de natuur."

Golfclub Zwolle Meer bomen nu actie

Tespelduyn een Sterlocatie

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is door MeetingReview uitgeroepen tot Sterlocatie van het Jaar 2022. Lees verder op de website bollenstreekomroep.nl.

Rolf Olland

Op 7 januari is voormalig NGF-president Rolf Olland overleden. Op de website van de NGF staat Jan Kees van der Velden stil bij zijn leven in een in memoriam.

Ook De Telegraaf en De Stentor besteden aandacht aan Olland. De Stentor: "De Hattemse Golf & Country Club club rouwt om zijn begenadigd golfer. Hij wordt door Ad Visscher van de Hattemse golfclub omschreven als de 'Pater Familias’." RTV Hattem citeert de club: "Hij was in alles en in alle gezelschappen 'Every inch a gentleman'. Rolf is 84 jaar geworden, na een werkzaam en welbesteed leven. We zullen hem erg missen.” Lees meer op de websites destentor.nl en rtvhattem.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lokale samenwerking

Er zijn steeds meer mooie voorbeelden van een maatschappelijke samenwerking tussen golfclubs en 'buren'. Zo werkt de De Helmondse Golfclub Overbrug samen met het Thomashuis Helmond. Dat is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Het Thomashuis was een tijd geleden op zoek naar een vrijwilligersproject. De bewoners van Thomashuis Helmond helpen nu als vrijwilliger op de golfbaan. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat ballen in de bosschages rondom de range geraapt worden. 

Lees meer in een artikel van het Eindhovens Dagblad en op de website van de Helmondse

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Editie 11 van Capels Senior Open

Het Nationale Futureproof Capels Senior Open van 2022 wordt gespeeld op 8, 9 en 10 juli. Het is de 11de editie van het toernooi op Golfclub Capelle. De wedstrijd staat open voor dames en heren (50+) met een WHS-handicap 25,0 en lager. De spelvorm is fourball betterball strokeplay. Meer informatie: seniorgolfopen.nl

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: stuur een mail.