Terug naar Nieuwsoverzicht

‘t Zelle gaat samenwerking aan met Rijk Golfbanen

21 mei 2022

Golfclub ’t Zelle in Hengelo gaat het komende jaar samenwerken met Het Rijk Golfbanen. Als ‘partnerbaan’ van Het Rijk zullen ze gaan profiteren van de uitgebreide knowhow en ruime ervaring van de golfbanenexploitant.

Het Rijk Golfbanen is eigenaar en exploitant van vier golfbanen in Nederland: Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, Golfbaan Het Rijk van Nunspeet, Golfbaan Het Rijk van Margraten en Golfbaan Het Rijk van Sybrook. Ruim een jaar geleden spraken we met Hans Blaauw, algemeen directeur van Het Rijk, over de lancering van wat hij het ‘partnermodel’ noemt. Een samenwerkingsvorm waarin Het Rijk Golfbanen haar knowhow, data en ervaring in de exploitatie van golfbanen deelt met andere golfbanen. Idee is dat de partnerbanen gewoon hun eigen naam houden, aangevuld met ‘operated by’ of ‘partner van Het Rijk Golfbanen’ als een kwaliteitswaarborg.

Inmiddels is de eerste golfbaan aangesloten. Golfclub ‘t Zelle gaat voor een pilotperiode van een jaar een samenwerking aan met Het Rijk Golfbanen. Mario Visser (Voorzitter Stichting ‘t Zelle) en Paul Baumann (Voorzitter Vereniging ‘t Zelle) zijn enthousiast: “Na de gunstige ontwikkelingen van de afgelopen jaren verwachten wij dat de golfsport in het algemeen en daarmee ook Golfclub 't Zelle voor een aantal uitdagingen zal komen te staan. De kennis en ervaring van Het Rijk Golfbanen gaat ons helpen om onze visie en strategie voor de komende jaren te definiëren”. Na het jaar wordt de pilotperiode gezamenlijk geëvalueerd.

Deze voorzichtige aanpak past in het plaatje dat Hans Blaauw vorig jaar al schetste. Destijds benadrukte hij dat Het Rijk streeft naar maatwerk. “Wij willen niet dwingend onze wil opleggen maar geloven in een schouder-aan-schouder-aanpak.” Ook is Blaauw niet van plan in hoog tempo meer banen aan zich te verbinden. Zo sprak hij bij de lancering: “We vinden het prima als we over twee jaar met vier partnerbanen samenwerken. Bij die kleinschaligheid kunnen we nog meer maatwerk leveren. Wanneer onze eigen vier banen gaan samenwerken met vier partnerbanen hebben we een omvang waarmee we bijvoorbeeld kunnen profiteren van inkoopvoordelen. De managers van die partnerbanen kunnen dan intensiever met onze eigen managers samenwerken."

Partnermodel HRG - 't Zelle
Van links naar rechts: Hans Blaauw, Mario Visser en Paul Baumann