Terug naar Nieuwsoverzicht

Tweede ronde lidmaatschapsonderzoek

17 mei 2022

In 2020 heeft de NGF samen met MIsportscompany een onderzoek uitgevoerd naar de verschillende lidmaatschapsbehoeften in Nederland. Het heeft de 40 deelnemende clubs veel bruikbare inzichten opgeleverd, waarmee een deel ook daadwerkelijk succesvolle differentiaties heeft doorgevoerd. In september van dit jaar volgt een tweede ronde van dit lidmaatschapsonderzoek. Geïnteresseerde clubs kunnen zich hier nu voor opgeven.

De aanleiding voor het onderzoek in 2020 is de steeds groeiende verscheidenheid aan types golfers en de daarmee gepaard gaande lidmaatschapsbehoeften.

Resultaten lidmaatschapsonderzoek 2020

Van de 40 clubs die in 2020 deelnamen aan het onderzoek zijn vier clubs in 2021 verschillende lidmaatschapsvormen gaan aanbieden. Ze hebben deze differentiatie door weten te voeren zonder enige vorm van kannibalisatie. Sterker nog, deze vier clubs realiseerden in dat jaar een groei van 27%, waar vergelijkbare clubs in dezelfde periode een groei van 10% lieten zien.

Nog eens tien van de deelnemende 40 clubs zijn dit jaar nieuwe lidmaatschapsvormen gaan aanbieden, of zijn dat van plan in de nabije toekomst te realiseren.

Aanmelden tweede onderzoeksronde september 2022

In coronatijd zijn er veel meer mensen gaan golfen en is de noodzaak om deze verschillende behoeften te onderzoeken alleen maar toegenomen. De NGF heeft daarom besloten om dit jaar nog een tweede onderzoeksronde te organiseren. Clubs en banen die hieraan willen meedoen, kunnen zich tot uiterlijk 15 juni 2022 aanmelden.

Het onderzoek

Doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in hoe lidmaatschappen beter kunnen aansluiten bij de verschillende types golfer, waardoor de NGF en aangesloten golfclubs en -banen een groei van tevreden, loyale en actieve golfers in de toekomst kunnen borgen. Denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap met extra privileges, met alleen speelrecht doordeweeks of in het weekend, inclusief of exclusief training, het recht om deel te nemen aan clubwedstrijden of niet.

Door het onderzoek op landelijk niveau uit te voeren, bereiken we een groot aantal golfers, wat betrouwbare resultaten oplevert. Tegelijkertijd verwerkt MIsportscompany, het onderzoeks- en analyticsbureau, de resultaten tot een specifiek rapport per golfclub, gebaseerd op de kenmerken van de betreffende club en de uitkomsten van de enquête onder de eigen leden. Dit rapport geeft inzicht in de behoeften van de huidige leden en de kansen die andere vormen van lidmaatschap bieden om nieuwe golfers aan de club te binden.

Golfclubs hebben de mogelijkheid zelf de afzender te zijn van de enquête. De verspreiding van de enquête vindt plaats op 5 september 2022 .  

Kosten

Wil je een persoonlijk en toekomstgericht onderzoeksrapport? Nieuwsgierig welke activiteiten en diensten je (potentiële) leden belangrijk vinden in een lidmaatschap en voor welk bedrag? Door het onderzoek met meerdere golfclubs en ondersteuning vanuit de NGF uit te voeren, kunnen we een persoonlijke rapportage aanbieden voor een vergoeding van € 2.500 voor een 27-holes en 18-holes baan en € 1.500 voor een 9-holes baan en par-3 baan.

Informatiebijeenkomst en aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot en met 15 juni 2022. Vul het aanmeldformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Serieus geïnteresseerd? Op 30 mei (19.30 - 21.00) en op 8 juni (16.00 - 17.30) organiseren we een online bijeenkomst waarin we de opzet van het onderzoek doornemen en vragen beantwoorden.

Vragen? Neem contact op met Floris van Imhoff. Zijn contactgegevens vind je onder dit bericht.