Terug naar Nieuwsoverzicht

Waterbeheer en subsidiemogelijkheden

14 november 2022

Welke nationale en regionale subsidiemogelijkheden bestaan er voor golfclubs en -banen op het gebied van waterbeheer? Het antwoord vind je in een adviesrapport dat is gemaakt in opdracht van de Golfalliantie (NGF-NVG-NGA).

Op het gebied van water staan golfclubs voor grote uitdagingen. Maar als golfbanen actie ondernemen, zijn ze beter voorbereid op extreme droogte of neerval en kunnen waterproblemen voorkomen worden.

Sommige acties om minder afhankelijk van water te worden zijn eenvoudig te realiseren. Maar er zijn ook maatregelen, bijvoorbeeld de opslag van regenwater in bassins, die een flinke investering vergen. Het is daarom heel belangrijk om te weten dat er voor sommige maatregelen subsidies beschikbaar zijn.

Om die financiële ondersteuning inzichtelijk te krijgen, heeft de Golfalliantie (NGF-NVG-NGA) het bureau Sportsubsidie.nl opdracht gegeven om alle nationale en regionale subsidiemogelijkheden in kaart te brengen. Op de caddie-pagina's over Waterbeheer tref je het rapport aan met begeleidende informatie van de Golfalliantie. Hier lees je ook over de mogelijkheid om Sportsubsidie.nl in te schakelen voor ondersteuning op basis van ‘no cure, no pay’ en over de kortingen die leden van de NGF en NVG ontvangen bij succesvolle subsidie-aanvragen.