Terug naar Nieuwsoverzicht

Louise Bienfait versterkt NGF-team Duurzaam beheer

18 oktober 2022

De afdeling Duurzaam beheer van de NGF is uitgebreid met een nieuwe medewerker: Louise Bienfait. Zij is ecoloog en haar functie is adviseur duurzaam beheer.

Sinds februari 2018 wordt de afdeling Duurzaam beheer geleid door Niels Dokkuma, die in 2015 in dienst is getreden als agronoom van de NGF. In de afgelopen jaren is zijn team ondersteund door Koert Donkers. Koert, oud-voorzitter van de NGA (Nederlandse Greenkeepers Associatie) en Greenkeeper of the Year 2014, heeft in het voorjaar afscheid genomen en is nu hoofdgreenkeeper van Golfclub De Dommel.

Na het vertrek van Koert heeft de afdeling zich gebogen over versterking die anno 2022 vereist is om invulling te geven aan de missie en visie van de NGF op het gebied van duurzaam golfbaanbeheer, met bijzondere aandacht voor wateruitdagingen, IPM (pesticidevrij beheer), biodiversiteit en GEO-certificering van Nederlandse golfbanen.

Om de golfsport in Nederland verder te verduurzamen en golfclubs -en banen hierbij te ondersteunen is ecoloog Louise Bienfait aangetrokken. Zij is op 1 september 2022 in dienst getreden als adviseur duurzaam beheer bij de NGF met een focus op GEO-(her)certificering en ontwikkeling van biodiversiteit.

Als ecoloog met een passie voor natuur, duurzaamheid en de golfsport is Louise bij uitstek geschikt voor haar rol om golfclubs en -banen te begeleiden. Bij haar studies ecologie en natuurbeheer, eerst in Engeland aan Exeter University en daarna in Nederland aan Wageningen University & Research, deed ze veel ervaring op in het veld omtrent soorten en systeemecologie, in allerlei habitats in binnen- en buitenland. Na haar studies werkte ze bij het ecologisch adviesbureau Buiting Advies waar ze zich specialiseerde in de habitat van Nederlandse golfbanen. Louise verkreeg hier deskundigheid inzake allerlei aspecten van golfbaanbeheer, van beheerplannen tot GEO-certificering, van biodiversiteitsverrijking tot boomveiligheid.