Terug naar Nieuwsoverzicht

Aankondiging enquête Players 1st 2023

18 april 2023

Vrijdag 12 mei ontvangt een grote groep golfers in Nederland een uitnodigingsmail om mee te werken aan de eerste ronde van het tevredenheidsonderzoek van Players 1st. Wat is het precies en hoe werkt het?

Players 1st is een onderzoeksmethode die baaneigenaren en clubbesturen inzicht geeft in wat leden en gastspelers vinden van de golfbaan, club en alles wat daaromheen speelt.

Zorg voor een hoge respons

Een derde van de leden van golfclubs en -banen die werken met Players 1st wordt tijdens deze eerste onderzoeksronde aangeschreven. Later in 2023, in juli en oktober, vinden de tweede en derde ronde plaats en ontvangen de overige leden de Players 1st-enquête. Zo krijgt ieder lid elk jaar één keer het verzoek om de enquête in te vullen. Het invullen van de ledenenquête duurt ongeveer een half uur.

Voor een hoge respons op de Players 1st-enquête is het aan te raden om de enquête aan te kondigen bij de leden. Denk hierbij aan een (persoonlijk) bericht vanuit het bestuur in de mail en neem de enquête mee op social media en in de nieuwsbrief. Een hoge respons geeft een beter beeld van wat de leden van de baan, club, etc. vinden. Klik hier voor een voorbeeld van een aankondiging die naar de leden verstuurd kan worden. 

Ledenenquête niet de enige Players 1st-enquête

Naast de enquête die naar leden verstuurd wordt, biedt Players 1st ook nog de mogelijkheid om drie andere enquêtes te versturen:

  • Enquête nieuwe golfers

Vanaf het moment dat iemand acht weken lid is, ontvangt hij of zij het verzoek om mee te doen aan een enquête over de eerste maanden. Het invullen van deze enquête duurt maximaal vier minuten en wordt kosteloos aangeboden door de NGF en NVG als ook de ledenenquête van Players 1st wordt afgenomen.

  • Enquête opzeggers

Als iemand zijn of haar lidmaatschap opzegt, krijgt hij of zij automatisch een uitnodiging om mee te doen aan een enquête waarbij de focus ligt op de belangrijkste redenen voor opzeggen. Het invullen van deze enquête duurt maximaal vier minuten en wordt kosteloos aangeboden door de NGF en NVG als ook de ledenenquête van Players 1st wordt afgenomen.

  • Gastspelers enquête

De dag na een bezoek aan de golfbaan ontvangen gastspeler een verzoek enkele vragen te beantwoorden en zo feedback te geven over de gespeelde ronde en de golfbaan. Het invullen van deze enquête neemt vijf tot acht minuten in beslag en is optioneel af te sluiten bij de algemene ledenenquête.

Met deze enquêtes biedt Players 1st golfclubs en -banen een totaaloverzicht van alle beoordeelde facetten op de golfbaan.

Meedoen of meer informatie?

Wil je meer weten over Players 1st? Of heb je als golfclub of -baan interesse om met Players 1st aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Alexander Renders via onderstaande contactgegevens of met Paul Wesel (NVG) via het mailadres pw@nvg-golf.nl.