Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubs uit jeugdregio Eindhoven slaan de handen ineen tijdens de Koningsspelen

7 februari 2023

Op 20 en 21 april 2023 vinden voor de 11e keer de Koningsspelen plaats. Voor scholen en kinderen een sportief Oranjefeest, voor sportverenigingen een kans om makkelijk in contact te komen met kinderen in de buurt. NGF Jeugdregio Eindhoven grijpt deze kans om op Golfclub Riel een groot GOLFRAAK!-Funpark te organiseren. Volg dit voorbeeld en werk ook samen met andere clubs uit de regio om kinderen tijdens de Koningsspelen een onvergetelijke golfdag te bezorgen!

NGF jeugdregio Eindhoven bestaat uit Golfclub Riel, Eindhovensche Golf, Golfclub de Gulbergen, Golfclub de Tongelreep, Helmondse Golfclub Overbrug en De Stippelberg. Van april tot en met oktober organiseren deze clubs maandelijks gezamenlijke jeugdactiviteiten, elke keer op een andere club. Zo proberen ze samen meer kinderen enthousiast te krijgen voor golf, waarvan alle deelnemende golfclubs zelf ook profijt hebben. Een enthousiaste jeugd is immers cruciaal voor een gezonde leeftijdsopbouw en dus op langere termijn voor het voortbestaan van clubs.

Tijdens de Koningsspelen kunnen basisscholen uit de regio terecht op het GOLFRAAK!-Funpark op Golfclub Riel. Kinderen maken hier op een speelse wijze kennis met golf. In de middag worden jeugdige golfers uit de omgeving uitgenodigd om hun vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen voor een volledig verzorgde middag met veel golf en plezier.

Marcella van der Bom, medewerker Sportparticipatie Jeugd bij de NGF: “Clubs zouden veel meer aandacht kunnen geven aan het werven van jeugdspelers. Veel van hen weten echter niet waar te beginnen. Tegen hen zou ik willen zeggen: zo’n regionale samenwerking is een geweldig begin, de clubs doen het samen!”

Plan een proefles

Volg het voorbeeld van jeugdregio Eindhoven en sla de handen ineen met meerdere clubs uit jouw regio. Via het platform Koningsspelen kunnen clubs (of een aantal clubs samen) een clinic of proefles voor kinderen plannen op donderdag 20 of vrijdag 21 april 2023. Basisscholen die hun Koningsspelen inrichten kunnen die golfclubs dan via hetzelfde platform vinden, waarna een zogenaamde ‘koningsmatch’ gemaakt kan worden.

Heb jij vrienden of kennissen in het basisonderwijs? Wijs hen dan op de Koningsspelen en de mogelijkheid om een golfclinic voor de kinderen te vinden op www.koningsspelen.nl! Kinderen komen niet vaak in aanraking met golf, ze zullen ongetwijfeld verrast worden en een geweldige eerste kennismaking met golf beleven!