Terug naar Nieuwsoverzicht

Naamswijziging Open Golfdagen naar Probeer Golf

28 februari 2023

Het platform Open Golfdagen is dé plek waar nieuwe golfers eenvoudig in de buurt hun eigen kennismaking in golf kunnen vinden en reserveren. Om duidelijk te maken dat het om alle soorten van kennismaking gaat, is nu gekozen voor een nieuwe, meer passende naam: Probeer Golf.

Het platform opengolfdag.nl, dat nu omgedoopt is in Probeer Golf, wordt veel gebruikt voor open golfdagen maar ook voor kortere activiteiten: kennismakingslessen. Veel clubs plannen maandelijkse lessen in van 1,5 tot 2 uur voor groepjes van 8 tot 10 personen. Deze korte kennismakingslessen zijn zeer toegankelijk voor een grote groep geïnteresseerden en ook relatief eenvoudig te organiseren voor clubs en banen.

Om die reden hebben hebben de NVG, NGF en PGA gekozen voor de naamswijziging. ‘Probeer Golf' dekt precies de lading van het platform en de lessen. Per direct wordt de communicatie voor de nieuwe golfer maar ook voor golfclubs en -banen veranderd in Probeer Golf. We hopen ermee te bereiken dat meer mensen zich aangesproken voelen om kennis te maken met de golfsport.

Wat verandert er voor clubs en banen?

De naamswijziging heeft geen consequenties voor clubs en banen. Deze kunnen het platform blijven gebruiken zoals ze gewend zijn en blijven profiteren van landelijke campagnes zoals Welcome to the club.

De url opengolfdag.nl zal doorlinken naar de nieuwe url probeergolf.nl. Actiekaartjes voor Open golfdagen kunnen dus ook nog gewoon gebruikt worden!

Wil je dit jaar een clinic of kennismakingsles organiseren? Dat kan! Let erop dat je duidelijk invoert hoe laat deze begint en eindigt. Zo weten de bezoekers goed waar ze aan toe zijn en is het ook duidelijk voor alle betrokken partijen op je club en baan.