Terug naar Nieuwsoverzicht

Welcome to the club tv-commercial en social video's

17 mei 2023

Vanaf maandag 15 mei worden de tv-commercials van Welcome to the club uitgezonden op televisie. Deze zijn onder andere te zien zijn rondom het NOS Journaal, Kees van der Spek: oplichters opgepakt, de UEFA Champions League, Keuringsdienst van Waarde, Jinek, RTL Nieuws, Op1, Bij ons op de Boerderij en CSI.

Deze programma’s zijn bewust gekozen omdat ze populair zijn onder de doelgroepen die we willen bereiken. Doel van de commercial is een brede groep mensen vertellen dat iedereen welkom is om te komen golfen. We willen het beeld dat van golf bestaat herkaderen. We spelen met de vooroordelen rondom golf. We zetten ons niet af tegen het stereotype, we laten zien dat golf er is voor een breder publiek. En tonen wat golf allemaal voor moois te bieden heeft. Het gaat niet om leeftijd, gender, uiterlijk vertoon of hoe vermogend je bent. Golf gaat om plezier uit de sport halen, op jouw manier. Iedereen is welkom.

De tv-commercial gemist? Klik hier om de commercial te zien!

Bereiken van de doelgroep

Via een tv-commercial hebben we een heel groot bereik. Er wordt nog steeds veel televisie gekeken en zeker op bepaalde tijdstippen zoals rond het acht-uur-journaal bereiken we al het snel meer dan 1 miljoen kijker. Ook krijgt een tv-commercial veel aandacht van de kijker, er kan bijvoorbeeld niet verder worden gescrold.

We gaan de tv-commercial combineren met social media-video’s en (online) advertenties om nog gerichter onze doelgroepen te bereiken. De komende periode adverteren we onder andere in de bladen Happy in Shape, Flair, Beau Monde en Ouders van Nu. Ook zetten we online video’s in op meerdere platformen zoals nu.nl, ad.nl en YouTube. We willen via de advertenties en video’s het plezier van golf laten zien. Dat het uitdagend is, een combinatie van inspanning en ontspanning is, sport en gezelligheid is. Kortom, we laten zien wat golf mooi maakt.

Probeer Golf en Golfstart

Een call to action is een boodschap die aanzet tot een actie. Deze boodschap is voor Welcome to the club: altijd en overal kunnen beginnen met golf. Onze call to action leidt de doelgroepen naar golf.nl/welcome of naar onze platformen Probeer Golf en Golfstart. We willen potentiële golfers goed informeren en eenvoudig laten kennismaken met golf via een gratis les (Probeer Golf) of een beginnerscursus vanaf 99 euro (Golfstart). De gratis kennismakingslessen maakt het makkelijk golf een keer te proberen en door een breed aanbod beginnerscursussen verspreid over Nederland wordt leren golfen nog toegankelijker.

Tips om potentiële golfers te activeren:

  • Plan het aanbod op Probeer Golf en Golfstart regelmatig in, op vaste tijdstippen en dagen. Dit maakt het voor potentiële golfers eenvoudiger om een les of cursus in te plannen op een club in hun regio.
  • Plan de lessen en cursussen in na werktijd of op de zaterdag en zondag. De tijdstippen die passen bij de beoogde doelgroepen.
  • Maak een goede landingspagina op de clubwebsite zodat een beginnende golfers makkelijk alle relevante informatie kan vinden.
  • Zorg dat beginnende golfers zich welkom voelen op de club door bijvoorbeeld een wekelijkse activiteit voor beginners te organiseren.
  • Bied passende vervolgcursussen of lessen aan, zodat de golfer actief blijft op de club.

Meer informatie?

Kijk op ngf.nl/welcome voor meer informatie over de campagne en ondersteunende materialen. Ook kun je voor vragen ons altijd bellen of mailen naar welcometotheclub@ngf.nl.