Terug naar Nieuwsoverzicht

Hoe ontvang je nieuwe golfers op je golfclub?

18 april 2024

Golf is een lastige sport om te leren. Als golfclub, -baan of -professional kun je veel stappen zetten om het makkelijker te maken voor de startende golfer. Een nieuwe golfer die zich thuisvoelt op jouw locatie zal zich eerder inschrijven als lid.

Creëer een gastvrije omgeving

Zorg ervoor dat nieuwe golfers positief ontvangen worden door enthousiaste pro’s, receptie- en horecamedewerkers en/of vrijwilligers op je golfclub. Hierdoor voelen nieuwe golfers zich welkom en creëer je een gastvrije omgeving.

Wat hier ook aan kan bijdragen is duidelijk te laten weten waar nieuwe golfers terechtkunnen als ze vragen hebben. Zorg ervoor dat er mensen beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen en dat er met bijvoorbeeld borden staat aangegeven waar je vragen kunt stellen.

Bied duidelijke pakketten aan

Maak op je website en in flyers helder wat het vervolgaanbod is na een kennismakingsles of cursus. Het is als beginnende golfer fijn om goed begeleid te worden en duidelijke informatie op je platform is een cruciale eerste stap.

Laat bijvoorbeeld zien wat de verschillende mogelijkheden zijn om lid te worden en welke laagdrempelige lidmaatschappen je aanbiedt voor beginnende golfers. Geef hierbij adviezen, zodat een beginnende golfer kan besluiten welk lidmaatschap het beste bij hem of haar past.

Faciliteiten

Maak het voor beginnende golfers mogelijk om buiten de golflessen ook (gratis) van de oefenfaciliteiten gebruik te maken. Hierdoor zullen zij zich meer verbonden voelen met de baan, nieuwe mensen ontmoeten en zelfstandig oefenen.

Als jouw club geen par-3 baan heeft, kun je kijken naar andere opties in je club. Zo kun je door het creëren van een kleinere golfbaan in een grote golfbaan de toegankelijkheid voor beginnende golfers vergroten.

Zorg er ook voor dat je golfclubs aanbiedt die nieuwe golfers kunnen lenen/huren. Als beginnende golfer zul je namelijk niet gelijk een golfset aanschaffen.

Organiseer sociale activiteiten

Door het organiseren van funwedstrijden maak je het mogelijk dat beginnende golfers nieuwe mensen ontmoeten wat kan bijdragen aan de sociale cohesie. Ook groepstrainingen voor mensen met verschillende handicapniveaus en baanpermissie dragen hieraan bij. Dit biedt nieuwe golfers de gelegenheid om nieuwe mensen op de golfclub te leren kennen.

Commissies voor nieuwe leden

Betrek je huidige leden bij het ontvangen van nieuwe leden. Zo zijn er nieuwe-ledencommissies die nieuwe golfers kunnen helpen. Sommige clubs werken met buddy’s. Zij kunnen mee de baan in en nieuwe golfers helpen.

Houd nieuwe leden ook op de hoogte van bepaalde aanbiedingen of wedstrijden door bijvoorbeeld nieuwsbrieven te versturen en hen te informeren via sociale media. Let hierbij op een duidelijke vorm van communicatie met beginnende golfers.

Feedback vragen

Sta open voor feedback van zowel nieuwe als bestaande leden, luister naar hun ervaringen en suggesties. Dit kun je doen door middel van enquêtes, bijvoorbeeld met de nieuwe-ledenenquête van Players 1st. Door te weten waar nog verbetering mogelijk is bij je golfclub, kunnen de ervaringen alleen maar positiever worden.