Terug naar Nieuwsoverzicht

Olympiër Anne van Dam in Women's Health

29 februari 2024

Zoals al eerder bekendgemaakt mag Anne van Dam in 2024 opnieuw meedoen aan de Olympische Spelen, In het blad Women’s Health krijgt Anne een podium, samen met negen andere vrouwen die naar de Spelen gaan.

Eind vorig jaar al werd duidelijk dat Anne van Dam zich gekwalificeerd heeft voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het is de tweede keer dat Anne van Dam meedoet aan het olympische golfkampioenschap. De NGF is verheugd dat Anne opnieuw de oranje kleuren van TeamNL zal vertegenwoordigen op de Olympische Spelen en dat ze door Woman's Health in de schijnwerpers wordt gezet.

Adjunct-directeur Danielle Wallet: "We zijn enorm trots op Anne van Dam en haar kwalificatie. Met haar deelname aan de Spelen in Parijs onderstreept ze de groeiende kracht van het Nederlandse vrouwengolf en bevordert ze de populariteit onder vrouwen en jongeren. Het is een eer dat Woman’s Health, een sport-lifestyle blad dat zich focust op vrouwen, als eerste met Anne gesproken heeft over haar kwalificatie voor de Spelen. In Woman’s Health krijgt Anne, samen met negen andere vrouwen die naar de Spelen gaan, een podium. Dit toont aan dat golf een sport is die ertoe doet."

Foto van Anne van Dam in Women's Health

"Ik wil als eerste Nederlandse golfster een medaille winnen voor onze golfsport – en natuurlijk ga ik voor goud", zegt Anne van Dam in Women's Health in een artikel dat op 27 februari is gepubliceerd. "De Spelen gaan echt over de eer van het vertegenwoordigen van je land en daar ben ik echt heel trots op."

Anne van Dam toonde in 2019 al haar wereldklasse aan door zich te kwalificeren voor het Europese Solheim Cup-team. In 2021 was ze de eerste Nederlandse golfster die zich plaatste voor de Olympische Spelen (Tokio). Anne is daarmee niet alleen een boegbeeld voor vrouwen, maar ook voor het Nederlandse golf. Haar prestaties inspireren jonge golfers en laten zien dat Nederland een belangrijke rol speelt in de mondiale golfwereld.

De NGF promoot vrouwengolf door jaarlijks het Dutch Ladies Open te organiseren. Daarnaast is de Solheim Cup, het grootste golfevenement voor vrouwen ter wereld, naar Nederland gehaald. In 2026 wordt de tweejaarlijkse strijd tussen de beste Europese en Amerikaanse vrouwelijke golfers gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. De komst van de Solheim Cup naar Nederland is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwengolf.

Le Golf National 

Het olympische golfkampioenschap van 2024 zal gespeeld worden op Le Golf National nabij Parijs. De mannen spelen van 1 tot en met 4 augustus 2024 en de vrouwen van 7 tot en met 10 augustus 2024. 

Anne van Dam werd in de Spelen van 2020 57ste van de zestig vrouwelijke golfers. De Olympische Spelen van 2020 ('Tokyo 2020') werden vanwege de coronapandemie pas in 2021 gespeeld. 

Van Dam heeft zich gekwalificeerd voor de Spelen in Parijs dankzij een wijziging in de toelatingseisen voor de Olympische Spelen; lees hier meer over haar kwalificatie.