Terug naar Nieuwsoverzicht

Tekstwijzigingen in vragen van het golfregelexamen

7 juni 2024

Begin juni zijn de formuleringen van een klein aantal vragen in het golfregelexamen aangepast.

Het gaat om 16 examenvragen. De Handicap- en Regelcommissie van de NGF heeft de teksten van die examenvragen (tevens oefenvragen) aangepast om ze beter leesbaar en begrijpelijker te maken voor startende golfers. Daarnaast is een klein aantal examenvragen geschrapt omdat deze moeilijk te begrijpen waren voor nieuwe golfers. In dit overzicht staan de gewijzigde examenvragen op een rij.

Regelcommissies die gebruik maken van examens die voor 1 juni 2024 geprint zijn, verzoeken we om nieuwe examensets te printen. De examens voor nieuwe kandidaten zijn dan up to date. Clubs kunnen (proef)examens genereren (Nederlands-, Engels- en Duitstalig) via de website club.ngfgolfregelexamen.nl. Clubs hebben een gebruikersnaam en wachtwoord voor deze website.

Vragen over dit bericht? Neem gerust contact op Robert Hage via het mailadres robert.hage@ngf.nl

Het regelexamen via de app GOLF.NL

Het golfregelexamen is vorig jaar gedigitaliseerd. Sinds mei 2023 kunnen nieuwe golfers het regelexamen oefenen en afnemen in de app GOLF.NL. Er zijn intussen al 125 clubs die gebruik maken van de nieuwe methode om het regelexamen af te nemen. Lees hier meer.