Inhoud caddie

De golfregels

Een toolkit voor regelcommissies: de regelboeken, de golfregels online en een overzicht van lesmateriaal, producten en video's om de regelkennis van (nieuwe) spelers te vergroten.

Op 1 januari 2019 zijn de nieuwe regels ingegaan. De regels zijn eenvoudiger gemaakt met als doel om de sport sneller en leuker te maken. 

Cursussen en workshops

De NGF helpt golfclubs en -banen bij het promoten van de golfregels door geregeld cursussen en workshops te organiseren.

  • Bekijk hier de NGF-kalender.
  • Lees hier meer over de cursus Regelcommissaris 1 en Regelcommissaris 2 (Clubreferee).

Regelpublicaties en de regels online

Spelerseditie

De Spelerseditie is een ingekort, gebruikersvriendelijk regelboekje, geschreven in een eenvoudige taal en met verklarende tekeningen. Dit boekje is bedoeld voor het merendeel van de golfers. Het boekje (een vertaling van de Player’s Edition of the Rules of Golf) is verkrijgbaar op Nederlandse golfbanen en bij golfboeken.nl.

De Spelerseditie online

De Nederlandstalige Spelerseditie is ook online te raadplegen: klik hier.

De regel-app van de R&A

De Spelerseditie is ook onderdeel van de regel-app van de R&A

Golfregels (Rules of Golf)

Rules of Golf is het regelboek voor regelcommissies van clubs. Rules of Golf, een boek met illustraties, is in 2020 vertaald. De vertaling kan besteld worden op golfboeken.nl. De Engelstalige editie is overigens ook te verkrijgen via golfboeken.nl. 

Golfregels online

In de regelapp van de R&A en op de website van de R&A is de Nederlandse vertaling van Rules of Golf ook beschikbaar.

Official Guide to the Rules of Golf 

Dit Engelstalige boek vervangt het Decisions book van weleer. Het boek kan besteld worden op golfboeken.nl

Clarifications

De R&A en USGA publiceren geregeld "Clarifications", toelichtingen en aanvullingen op de regels. Je vindt de Clarifications op deze pagina van de NGF-website

"Winterregels"

Lees hier meer.

Publicaties voor beginners

Jeugd

Er is op dit moment geen boek voor de jeugd. Clubs kunnen zelf regellessen kiezen uit het boek 'Golfregels voor startende golfers' (zie hieronder).

Golfregels voor startende golfers

De kennis van de golfregels wordt getest door middel van het golfregelexamen. Dit boek is gemaakt als hulpmiddel bij de voorbereiding op dit examen. In het boek worden de golfregels en de etiquette uitgelegd aan de hand van van 9 grote illustraties. De publicatie sluit aan bij het "Oefenvragenboek voor het Golfregelexamen" (zie hieronder) en kan besteld worden op golfboeken.nl

Oefenvragenboek voor het Golfregelexamen

In het boek staan alle examenvragen en oefenvragen. De vragen worden ondersteund met illustraties die voor meer begrip en herkenning zorgen. Bij de vragen staan verwijzingen bij de antwoorden naar het desbetreffende onderwerp in het theorieboek "Golfregels voor startende golfers" Hiermee sluiten het theorieboek en het oefenvragenboek volledig op elkaar aan. Het boek kan besteld worden op golfboeken.nl

In verband met de coronamaatregelen mag het examen tijdelijk ook digitaal afgenomen worden. Lees hierover meer op ngf.nl/coronafaq.

Websites

Etiquetteposter

Om de veiligheidsregels onder de aandacht te brengen van spelers is een poster ontwikkeld. Print de poster en hang die op in het clubhuis of gebruik de digitale poster. De poster vind je hier.

Regelkennis van de spelers vergroten

Er zijn verschillende producten ontwikkeld die clubs en banen kunnen inzetten om de regelkennis van de spelers te vergroten.

Test je regelkennis

Wijs de spelers op dit onderdeel van GOLF.NL. Op de pagina Test je regelkennis vind je series van tien regelvragen. Na het beantwoorden van tien vragen krijgt de speler de juiste antwoorden te zien. Daarna kan men weer een nieuwe quiz doen (klik op 'Genereer tien nieuwe vragen').

Tips voor clubs om regelkennis van golfers te vergroten

Het regelboekje lezen om de regels (beter) te leren spreekt weinig golfers aan. Maar er zijn allerlei leukere manieren om de regelkennis van clubleden te vergroten. Op deze pagina zetten we tien ideeën op een rij.

Matchplay-regelquiz

De quiz begint met 18 vragen. Daaronder worden de 18 vragen herhaald en wordt het antwoord gegeven.

Een eigen quiz maken

In dit Word-document vind je vragen, gerangschikt per regel, die gebruikt kunnen worden als je een eigen quiz maakt.

Regelvideo's

Er zijn ook video's gemaakt - zoals het filmpje hieronder - die clubs en banen kunnen gebruiken om de regelkennis van (nieuwe) spelers te vergroten. Bekijk hier alle video's die je kunt inzetten.