Terug naar Webinars & Online trainingen

Webinar en Q&A: hulp bij IPM, OnCourse en GEO

In april 2021 heeft de NGF een webinar gehouden over GEO-certificering en de portal OnCourse. In het webinar is ook uitgelegd hoe IPM in de praktijk werkt en hoe IPM in de OnCourse-portal ingevoerd wordt. Bekijk het webinar hier.

Door de coronamaatregelen konden de regionale OnCourse-voorjaarsworkshops van 2021 niet doorgaan. Daarom hebben we op 29 april een live webinar met aansluitend een Q&A gehouden. Het webinar via Zoom is gegeven door Niels Dokkuma (teammanager Duurzaam beheer/Agronoom van de NGF) en Koert Donkers (Duurzaam beheer/Agronomie NGF).

  • Klik hier voor de presentatie van Niels Dokkuma en Koert Donkers.
  • Klik hier om het webinar terug te kijken op YouTube.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Tijdcodes video

00.00 Inleiding
01.37 De mentale gezondheid van greenkeepers
02.47 IPM (Integrated Pest Management): waarom en de stand van zaken
14.27 IPM en de uitzonderingen op het gebruiksverbod
17.20 IPM in de praktijk en de invoer van IPM-data in OnCourse
38.07 OnCourse Nederland: tips & tricks bij het doorlopen van de portal
55.16 Antwoorden op binnengekomen vragen

Voor wie?

De online bijeenkomst was bedoeld voor leden van GEO-, duurzaamheids- en baancommissies, exploitanten, managers, bestuurders en hoofdgreenkeepers. 

Wat is behandeld in het webinar?

  • In deel 1 van het webinar is de integratie van IPM in OnCourse behandeld. Voor golfbanen die pesticiden gebruiken is IPM de wettelijk verplichte methodiek om tot verantwoord pesticidegebruik te komen en het gebruik drastisch af te bouwen. In het webinar legden we uit hoe IPM in de praktijk werkt en hoe de invoer van IPM in de OnCourse-portal geschiedt.
  • In deel 2 van de digitale bijeenkomst zijn tips gegeven die het doorlopen van OnCourse op weg naar GEO-certificering gemakkelijker maken.
  • In deel 3 van het webinar zijn vragen over IPM, GEO en OnCourse beantwoord.