Terug naar Nieuwsoverzicht

Zonder vrijwilligers geen KLM Open

30 mei 2018

Zonder de inzet van vele enthousiaste sportliefhebbers is het onmogelijk om een groot sportevenement zoals het KLM Open te organiseren. De NGF is er trots op dat er ieder jaar weer honderden vrijwilligers met passie door weer en wind en met veel plezier bijdragen aan het mooiste golfevenement in Nederland.
Aanmelding geopend

Golfliefhebbers kunnen tijdens het KLM Open van 13 tot en met 16 september 2018 hun sporthart weer sneller laten kloppen door onderdeel te zijn van het vrijwilligersteam. Aanmelden voor de diverse functies was mogelijk t/m 30 juni 2018 via de website van het KLM Open. Vervolgens worden de aanmeldingen verwerkt en indelingen gemaakt door het KLM Open projectteam van de NGF.

NGF 'sponsor' van de vrijwilligers

De NGF is bij de grote Nederlandse toernooien zoals het KLM Open in september en de ING Private Banking Golfweek in juni - 'sponsor' van de vrijwilligers. In het NGF Crew Café kunnen vrijwilligers terecht voor een licht ontbijt, lunch en drankjes en een grote dosis gezelligheid. 

Vrijwilligers van achttien verschillende clubs bemannen onder begeleiding van hun clubcoördinator wederom een volledige hole met alle bijbehorende functies. Daarnaast wordt een aantal functies ingevuld door de vrijwilligers die zich individueel aanmelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chauffeurs, caddies, hosts in het altijd gezellige Crew Café, bemanning van leaderboards in de baan en bemanning van de kleding uitgifte balie. De ruim zevenhonderd vrijwilligers voelen zich ieder jaar thuis en verbonden met het toernooi.

Activatie van nieuwe en bestaande golfers

Naast de coördinatie en de vrijwilligers is de NGF uiteraard weer vertegenwoordig om de nieuwe en bestaande golfer te activeren op alle niveaus. Bij De Golf Academie worden clinics en korte golflessen gegeven, het funpark van GOLF RAAK! ontvangt wederom honderden schoolkinderen en sportteams uit de omgeving en er wordt promotie gemaakt voor het gebruik van de app GOLF.NL.

Topgolf van dichtbij ervaren

Het is de 99ste editie van het toernooi en de populariteit neemt ieder jaar toe. Bij de komende editie in het Gelderse Spijk neemt Nederlands beste golfer Joost Luiten het op tegen onder anderen de Brit Lee Westwood, de Indiër Shubhankar Sharma en de Oostenrijker Bernd Wiesberger. Er volgen ongetwijfeld nog meer grote namen wat zal resulteren in ruim vier dagen topgolf in Nederland.