Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF activeert bezoekers tijdens zonovergoten KLM

16 september 2018

Met Ashun Wu als winnaar van het KLM Open 2018 is er een einde gekomen aan de 99e editie van het toernooi. Duizenden bezoekers namen een kijkje en werden welkom geheten door ruim 800 vrijwilligers, golfprofessionals van De Golf Academie en het Funpark van GOLF RAAK! Het einde van het toernooi betekent tegelijk het einde aan drie jaar gastheerschap van The Dutch.

801 vrijwilligers schitteren in de zon

Over 9 dagen verspreid werden 801 vrijwilligers ingepland om hun steentje bij te dragen aan het toernooi. De strakke planning van het projectteam van de NGF en de club coördinatoren was hiervoor van cruciaal belang. Denk hierbij aan marshalling, recording en scoring, maar ook chauffeurs, caddies en hosts in het gezellige Crew Café. En natuurlijk de bemanning van leaderboards in de baan, de kleding-uitgifte-balie en de ondersteuning aan de wedstrijdleiding van de European Tour door medewerkers en referee's.

KLM Open-winnaar Wu werd overvallen door ruim 800 vrijwilligers

Jeugd geeft kleur aan het toernooi

Het opblaasbare RAAK!-golfpark was weer in trek bij honderden kinderen. Op donderdag en vrijdag kwamen voor het derde jaar op rij basisschoolklassen kennismaken met de golfsport. In het weekend namen NGF-jeugdselectiespelers andere kinderen mee voor een rondleiding in de baan. Er werd hen het hemd van het lijf gevraagd; kinderen voor kinderen. Joost Luiten deelde op zondagochtend honderden handtekeningen uit, jeugdteams van clubs uit het hele land namen het tegen elkaar op in de Club Challenge en Mattias Henke versloeg voor het tweede jaar de nummer twee van het KLM Open 2018, Chris Wood, bij Beat the Pro.

De Golf Academie, alle afslagmatjes bezet

De golflessen van De Golf Academie trokken tijdens het KLM Open ook weer meer golflessen dan vorig jaar. 1319 mensen namen plaats op een afslagmatje, kregen een fysieke warming-up of liepen mee met een flight in de baan begeleidt door een golfprofessional. Zowel individuele lessen als groepslessen of een gedetailleerde les met een trackman analyse behoorde tot de opties.

Diverse bijeenkomsten over de toekomst van golf

Van de NGF-Competitie tot een bijeenkomst over de kwaliteit golfbanen en van de ontwikkelingen van GEO tot het traditionele voorzittersoverleg. De NGF organiseerde ook dit jaar weer verschillende bijeenkomsten om met clubs, banen en andere geïnteresseerden uit de golfbranche de lijnen uit te zetten. Als kers op de taart werd er een Topsport-boost georganiseerd in samenwerking met hoofdsponsor ING Private banking. Henk -en Marianne Timmer vanuit het schaatsen, Jeroen Bijl vanuit NOC*NSF/KNHB en Joost Luiten als ervaringsdeskundige gingen onder leiding van talk host Erben Wennemars de discussie aan met het aanwezige publiek over ‘de wetten van topsport’.

Iedere avond live-uitzending van GOLF.NL

GOLF.NL bracht ook dit jaar weer het laatste toernooinieuws aan ruim 100.000 volgers op de socialmedia-kanalen en haar website. Met liveverslagen, instructievideo’s en elke avond een live-uitzending met prominente gasten die de ‘golfdag’ doornamen.