Terug naar Nieuwsoverzicht

Stappenplan vernieuwde Open Golfdagen

18 december 2019

Onlangs is de website www.opengolfdag.nl gelanceerd: een nieuw platform waar alle informatie over de landelijke Open Golfdagen vermeld staat. De lancering is een belangrijke ontwikkeling die het mogelijk maakt om vanaf 2020 door het hele jaar Open Golfdagen te organiseren en promoten via deze website.

Door middel van het Systeem ‘Clubprofiel’ kan in 2020 op ieder gewenst moment een golfactiviteit georganiseerd worden. Hoe dit systeem precies werkt legt het bijgevoegde ‘Stappenplan Aanmaken Golfactiviteit’ uit. Het advies is om één keer per maand een Open Golfdag te organiseren en dit voor één jaar vooruit te plannen in Clubprofiel. Wanneer een potentiële golfer zijn/haar Open Golfdag wil inplannen dan heeft hij/zij de keuze uit verschillende momenten wat de kans vergroot dat hij/zij aansluiting vindt bij jouw club. 

Communicatiemiddelen Open Golfdagen

Wanneer een Open Golfdag gepland is dan biedt het nieuwe systeem ‘Clubdesigns’ communicatiemiddelen om deze eigen Open Golfdag te promoten op een manier die bij de club en baan past. Clubdesigns kun je bereiken door in te loggen op je eigen Clubprofiel. In het systeem vind je standaard templates van communicatiemiddelen zoals een flyer, poster, roll-up banner en social media post. Deze middelen zijn opgemaakt in de huisstijl van de Open Golfdagen en sluiten naadloos aan bij de website www.opengolfdag.nl waar jouw georganiseerde Open Golfdag zichtbaar is (nadat deze is aangemaakt in Clubprofiel). En waar de potentiële golfer zich kan inschrijven voor jouw Open Golfdag. De templates kunnen gepersonaliseerd worden met informatie van de eigen golfclub- of baan en ook het drukwerk kan vanuit dit systeem georganiseerd worden. 

Flyers en posters die op de eigen club zichtbaar zijn sporen de leden aan om vrienden en bekenden te enthousiasmeren voor de Open Golfdag. Berichten op social media, volgens een vaste planning, zorgen voor herkenbaarheid. Vergeet niet om de eigen leden te vragen de berichten over jullie Open Golfdag online te delen! 

Bereik communicatie Open Golfdagen

Wil je weten of de communicatie jouw doelgroep bereikt? Houd dan het aantal bezoekers van jouw Open Golfdag bij, inclusief overzicht van man/vrouw en leeftijd, om de communicatie voor jouw vólgende Open Golfdag bij te stellen. 

Landelijke communicatie Open Golfdagen

Wanneer de Open Golfdagen worden georganiseerd in de maanden april en september, zullen de NVG, PGA Holland en NGF de communicatie hierover op landelijk niveau kracht bijzetten. De kans dat de boodschap van de Open Golfdag de doelgroep bereikt, wordt hiermee aanzienlijk vergroot wat voor de individuele clubs en -banen een groot voordeel oplevert.

Vragen?

Zijn er vragen over het organiseren van een Open Golfdag? Neem dan contact op met Lisa van Kampen van de NGF via lisa.vankampen@ngf.nl of met Martijn Scholte van de NVG via info@nvg-golf.nl

November 2019