Terug naar Nieuwsoverzicht

Cursussen baaninrichting/course rating en wedstrijdorganisatie

13 augustus 2020

In oktober staat een NGF-cursus Baaninrichting en course rating op het programma. In november wordt een cursus Wedstrijdorganisatie gehouden.

Baaninrichting en course rating - Golfclub De Haverleij - vrijdag 9 oktober 2020

In deze cursus zullen we tijdens een wandeling over de baan de markeringen en plaatselijke regels bespreken en toelichten.  De nieuwe regels en plaatselijke regels bieden clubs en banen veel mogelijkheden om de doorstroming in de baan te bevorderen en slow play te voorkomen. Wij zullen suggesties doen die eraan bijdragen dat spelers hun ronden op je baan met meer plezier en in kortere tijd kunnen spelen. ’s Middags wordt een rating van één hole in de praktijk gedaan.

Meer informatie en aanmelden.

Wedstrijdorganisatie - Golfclub Zeewolde - vrijdag 6 november 2020

In deze cursus zullen we de taken van de Commissie voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd bespreken en zullen we praktijksituaties voor wedstrijdcommissies (o.a. speler te laat, wangedrag speler en oplossen van regelkwesties) aan je voorleggen. Daarnaast zullen we de inhoud van wedstrijdreglementen van clubs in groepen bespreken. We zullen je handvatten aanreiken waardoor het leiden van wedstrijden leuker en makkelijker kan verlopen. Ook geven we je in de praktijk uitleg over qualifying condities.

Meer informatie en aanmelden.

Alle cursussen.