Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws februari: millennials binden aan golfclubs

18 februari 2020

Banen en clubs in het nieuws & nieuws voor banen en clubs: februari 2020. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Vacature

Golfpark Spandersbosch zoekt een ervaren en veelzijdige manager. De vacaturetekst is hier te vinden. Vacatures op clubs en banen worden op verzoek ook geplaatst op golf.nl/vacatures.

Millennials en golf

De Vereniging van Golfclub Managers houdt op 30 maart een bijeenkomst over millennials (geboren tussen 1981 en 2000) en golf, met als gastsprekers Maarten Wessels en Jason Page. "Wie zijn de millennials, hoe binden we ze aan onze club? Waar letten ze op bij de keuze voor een baan of club?" Meer informatie: golfclubmanagers.nl.

Open Golf Tour strijdt tegen plastic flesjes

De Open Golf Tour gaat stimuleren dat de spelers in de toernooien geen single-use plastic flesjes meer gebruiken. De Tour werkt hierbij samen met KRNWTR+. De eerste 150 "Tour Members" krijgen een ijzersterk roestvrijstalen flesje aangeboden van KRNWTR+. KRNWTR+ noemt zichzelf een sociale onderneming die alternatieven zoekt voor (plastic) waterflessen die eenmalig gebruikt worden.

Lees ook: Strijd tegen plastic flesjes op golfbanen.

De Haar een stap verder

Golfclub De Haar is een stap verder in de uitbreiding van de 9-holes baan naar een 18-holes baan, een operatie waarbij alle oude holes ook worden gerenoveerd. Op 9 februari zijn nieuwe holes van Bruno Steensels geopend en daarmee is fase 1 van de klus afgerond. Het streven is dat alle 18 holes eind 2020 gespeeld kunnen worden. Lees meer in het Facebook-bericht hieronder en op de website van de club: gcdehaar.nl/uitbreiding.

Pro Golf Events ook actief in Zuid-Afrika

Het Nederlandse golfevenementenbureau Pro Golf Events, dat al jaren toernooien op Nederlandse banen organiseert, is nu ook betrokken bij toernooien in Zuid-Afrika. Het bureau uit Groningen werkt de komende drie jaar samen met Global Junior Golf en Golf RSA (de Zuid-Afrikaanse golfbond).

Pro Golf Events organiseert het Nomads South African Juniors International, een toernooi dat van 2 tot 5 maart gespeeld wordt op Rondebosch Golf Club in Kaapstad. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de internationale kalender van Global Junior Golf, waarmee talentvolle golfers tot en met 21 jaar wereldranglijstpunten (WAGR) kunnen verdienen.

Lees meer op progolfevents.nl. Pro Golf Events organiseert in Nederland onder meer de Noordelijke Golf Tour. 

Inlooplessen voor jeugd

Golfclub Kralingen stimuleert jeugdgolf met goed betaalbare inlooplessen. Wellicht is dit een goed voorbeeld voor andere clubs. Voor het tweede jaar op rij verzorgt Golfclub Kralingen elke woensdag- en zaterdagmiddag, van 16 tot 17 uur, inlooplessen golf. Deze lessen met een gevarieerd programma zijn gericht op jeugd tot en met 18 jaar en kosten 10 euro per keer. Tijdens de lessen worden de faciliteiten en clubs verzorgd door de pro's en de club. Daarnaast organiseert Kralingen jeugdwedstrijden in en rond de golfbaan. Op de website van Kralingen staat meer informatie.

Golf4All Harderwijk wint Budgetgolf Award

Golfbaan Golf4All Harderwijk heeft voor de zesde keer de Budgetgolf Award gewonnen. Dit is een onderscheiding voor de golfbaan met de beste prijs-/kwaliteitverhouding die gebaseerd is op stemmen van bezoekers van de golfkortingenwebsite budgetgolf.nl.

Plannen voor flinke uitbreiding Loenense golfbaan

RTV Stichtse Vecht meldt dat Old Course Loenen de golfbaan wil uitbreiden. "Door aanschaf van agrarische grond ten zuiden van de huidige golfbaan wil de club groeien van de huidige 9-holes naar 16- tot 18-holes." De gemeente steunt de uitbreiding.

Golfclub OCL kocht in 2019 een stuk grond van 13,7 hectare grond (lees meer in de clubnieuwsrubriek van mei 2019 ). De club in Loenen aan de Vecht noemde die aankoop van de grond van een buurman veroorzaakt een "eerste stap voor uitbreiding". Oude baan Loenen speelt op een 9-holes baan die elf jaar geleden in gebruik is genomen. Lees hier en hier meer.

Samenwerking The Dutch en Open Golf Tour

The Dutch heeft zich verbonden als "strategisch partner" aan de Open Golf Tour. Dit is een toernooiserie waaraan zowel betere amateurs als professionals meedoen. Voor amateurs geldt een maximale handicap van 12,4. Op 14, 21 en 29 maart 2020 zijn er wedstrijden op The Dutch waaraan in totaal ongeveer 135 golfers kunnen deelnemen. Lees meer op de website opengolftour.nl.

Hoog water op GC De Dorpswaard

De 9-holes baan van Golfclub De Dorpswaard in Kerkdriel heeft zoals wel vaker gebeurt last van hoog water. De baan ligt in de uiterwaarden van de Maas. Op Facebook staan foto's van het hoge water.

Golfbaan Zevenbergen van de baan?

BN De Stem meldt half februari dat er wat betreft de gemeente Moerdijk nog steeds een golfbaan kan komen in Zevenbergen. Eerder in de maand zag het er naar uit dat er geen kans meer was op een golfbaan op de voormalige vuilstort bij Zevenbergen, ten noorden van Breda. Ruud van Spronsen van Intergolf Moerdijk is daar meer dan 25 jaar bezig geweest. Lees hier meer.

Groeispurt Golfresidentie Dronten

Weekblad De Brug bericht dat het ledental van Golfresidentie Dronten flink is verhoogd. "Dat komt niet alleen maar andere clubs in de regio problemen hebben met het voortbestaan maar vooral vanwege het besluit van de Golfresidentie om haar baan in Dronten voor een groter publiek open te stellen." De 18-holes golfbaan was vroeger alleen toegankelijk voor bewoners van deze Drontense wijk maar sinds een aantal jaren is iedereen er welkom. Tegenwoordig is er ook een combinatielidmaatschap met de buurman, de Openbare Golfclub Dronten, en / of met de shortgolfbaan in Swifterbant.

Geijsteren trots

Golf- en Countryclub Geijsteren komt in een persbericht trots terug op de prijs die in de wacht is gesleept door de horeca-ondernemers op de baan. Iris Lange en Koen van der Meulen, sinds 1 januari verantwoordelijk voor de horeca op Geijsteren , geproduceerd in januari op het National Golf Congres een Players1st-award omdat ze in 2019 van alle golfbaanrestaurants het hoogst verplichte zijn. "Het bijzondere van deze prijs is dat die gebaseerd is op de mening van de leden van de golfclub", zegt Iris. “Een groter compliment kun je niet krijgen.” Lees hier  meer.

 

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: stuur een mail .