Inhoud caddie

Ready Golf

Op sommige golfbanen en in wedstrijden is de snelheid van het golfspel een punt van aandacht. Rondes die vijf uur duren terwijl deze ook in vier uur gespeeld hadden kunnen worden. De oplossing: Ready Golf.

De NGF heeft Ready Golf in 2017 succesvol geïntroduceerd bij de NGF-wedstrijden. Sinds begin 2018 promoten de NGF en GOLF.NL Ready Golf onder alle golfers. Intussen zijn er steeds meer golfbanen en -clubs die Ready Golf inzetten en promoten.

Ready Golf is een verzameling tips die vlot spel bevorderen. Het gaat niet alleen om tips voor golfers, maar ook om tips voor golfclubs en -banen: hoe aanpassingen in de baan of bij het management de snelheid van het spel te stimuleren. 

Nog meer lezen over Ready Golf? Bekijk dan het Pace of Play-document van de R&A.

Met Ready Golf stimuleer je het speeltempo en -plezier in de baan

Voorbeelden Ready Golf-tips

Pinposities (tip voor de baan)

De posities van de gestoken holes op de greens kunnen grote invloed hebben op de snelheid van het spel. Als de holes dicht bij of op hellingen zijn gestoken, dan is het moeilijker om uit te holen. In matchplay betekent dit dat er minder putts zullen worden ‘gegeven’ en bij strokeplay zal de bal vaker nog even worden gemarkeerd. De holes steken op vlakke gebieden op de green zal de snelheid van het spel bevorderen.

Eerst slaan dan zoeken bij strokeplay en stableford-wedstrijden (tip voor de golfer)

Je medespeler heeft de bal in het bos geslagen en jij ligt prachtig op de fairway. Sla dan eerst je eigen bal en ga daarna helpen met zoeken. Dat kan behoorlijk wat tijd schelen. 

Deze video legt uit wat Ready Golf inhoudt. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

Tips uit Golfmarkt

Tips voor golfers verzameld op GOLF.NL.