Inhoud caddie

Ready Golf

Op sommige golfbanen en tijdens wedstrijden is de snelheid van het golfspel een punt van aandacht. Rondes die vijf uur duren terwijl deze ook in vier uur gespeeld hadden kunnen worden. In 2017 heeft de NGF daarom Ready Golf succesvol geïntroduceerd bij de NGF-wedstrijden en zijn er ook steeds meer golfbanen en -clubs die Ready Golf willen inzetten en promoten.

Vanaf het voorjaar van 2018 zal de NGF samen met GOLF.NL de campagne Ready Golf gaan promoten aan de hand van verschillende tips die helpen bij de snelheid van het spel tijdens het golfen. Dit zijn tips direct voor de golfers, maar ook tips hoe golfclubs en -banen aanpassingen kunnen doen om de snelheid van het spel te stimuleren.
Op het NGF-Informatieplein staan vier Ready Golf-posters met alle tips en een document met korte uitleg van al deze tips. Mocht u meer willen lezen over Ready Golf, bekijk dan het Pace of Play-document van de R&A

Met Ready Golf stimuleer je het speeltempo en -plezier in de baan

Voorbeelden Ready Golf-tips

Pinposities (tip voor de baan)

De posities van de gestoken holes op de greens kunnen grote invloed hebben op de snelheid van het spel. Als de holes dicht bij of op hellingen zijn gestoken, dan is het moeilijker om uit te holen. In matchplay betekent dit dat er minder putts zullen worden ‘gegeven’ en bij strokeplay zal de bal vaker nog even worden gemarkeerd. De holes steken op vlakke gebieden op de green zal de snelheid van het spel bevorderen.

Eerst slaan dan zoeken bij strokeplay en stableford-wedstrijden (tip voor de golfer)

Je medespeler heeft de bal in het bos geslagen en jij ligt prachtig op de fairway. Sla dan eerst je eigen bal en ga daarna helpen met zoeken. Dat kan behoorlijk wat tijd schelen.

Ga naar het Informatieplein en vink de interesse 'Regels' aan voor alle documentatie van Ready Golf