Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws maart: auto strandt op golfbaan

26 maart 2020

Banen en clubs in het nieuws & nieuws voor banen en clubs: maart 2020. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Coronavirus maakt clubs en banen inventief

Het zijn lastige tijden voor golfclubs en golfbanen. Toch zitten de clubs- en banen niet bij de pakken neer en bedenken ze manieren om in contact te blijven met hun leden en andere golfers of om gewoonweg hulp aan te bieden. Lees meer in dit artikel.

Voorjaarswandeling op Landgoed Tespelduyn

Landgoed Tespelduyn, een locatie in Noordwijkerhout waar onder meer een 9-holes baan is te vinden, organiseerde half maart een voorjaarswandeling waarbij gidsen vertelden over het wel en wee van bollen en de natuur in de omgeving. Op het hoogste punt van de golfbaan kijk je uit over bollenvelden. Op tespelduyn.nl is een verslag van de wandeling geplaatst.

Auto strandt op golfbaan

AD bericht op 26 maart dat de politie een auto heeft aangetroffen op de baan van Golfclub Broekpolder in Vlaardingen. "De wielen van de wagen zaten vast in een hoop zand [een bunker]. Onduidelijk is nog wat zich op de golfbaan heeft afgespeeld. De club zelf is, net als alle andere sportverenigingen, tot 6 april gesloten. Lees het bericht op ad.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Nestkastjes in strijd tegen de eikenprocessierups

Golfcentrum Roosendaal gaat nestkastjes voor koolmezen plaatsen op de golfbaan om de overlast van de eikenprocessierups in de komende periode tegen te gaan. Vorig jaar had de golfbaan veel last van de rupsen. Lees meer op nu.nl en Facebook.

Ruim 100 nestkastjes op Herkenbosche 

De Herkenbosche heeft in de afgelopen winterperiode meer dan 100 vogelnestkasten opgehangen. Het doel hiervan is om de populatie van spreeuwen en mezen te laten groeien. Spreeuwen zijn een "natuurlijke" bestrijder van engerlingen en mezen bestrijden de processierups.

In een artikel op de website licht de Herkenbosche de actie toe: "U weet inmiddels allemaal dat in het kader van de Green Deal 2020 golfbanen geen tot nagenoeg geen chemische bestrijdingsmiddelen meer mogen inzetten, vandaar dat de hele golfbranche op zoek is naar alternatieve middelen. Deze nestkasten behoren hier ook toe. Behalve de natuurlijke bestrijding is een levendige vogelpopulatie op de golfbaan zeker van meerwaarde voor de beleving."

"Om alle golfers bewust te maken van de bestaande vogelpopulatie op de golfbaan, zeker nu er overal op de baan vogelkastjes opgehangen zijn", doet de Herkenbosche mee aan de jaarlijkse Bird Watching Day voor golfbanen. Die wordt in 2020 op 16 mei gehouden. (De hoop is dat de coronacrisis dan een stadium heeft bereikt dat deze vogelteldag kan doorgaan.) "We kunnen zo een soort nul-meting doen om te zien of de populatie de komende jaren daadwerkelijk gegroeid is door het ophangen van de vogelnestkasten en u vergroot uw kennis van de natuurwaarden van onze golfbaan."

Naschrift: de Bird Watching Day van 2020 is geannuleerd.

Toch een poging tot een golfbaan in Zevenbergen

Ruud van Spronsen van Intergolf waagt toch nog een ultieme poging om een golfbaan in de gemeente Moerdijk aan te leggen. Dit meldt BN De Stem op 18 maart.

Lauswolt uitgeroepen tot beste golfresort van Nederland

Landgoed Lauswolt, het onderkomen van Golfclub Lauswolt, meldt met trots dat het landgoed nummer 49 is in een nieuwe lijst van Leadingcourses.com met de beste golfresorts in Europa. Lauswolt is daarmee uitgeroepen tot het beste golfresort van Nederland. Directeur Marc van Gulick: “Leading Courses is hét platform voor golfers waar ze hun mening achterlaten. Dat wij uitgeroepen worden tot beste golfresort van Nederland is fantastisch! Dat kan niet zonder een bijzonder gemotiveerd team dat dagelijks een unieke Lauswolt-beleving creëert voor onze gasten!” De golfclub voegt hieraan toe: “De reviews van de golfers laten steeds vaker zien dat ze deze Friese parel weten te waarderen. Dit komt ook door de uitdagende spelbeleving waar bos en heide afgewisseld worden met water van het beekdal.”

GOLF.NL bericht over de ranglijst met beste resorts: klik hier.

Indoor golf op De Lage Mors

RIGA Indoor Golf gaat verhuizen van Nijverdal naar het Aparthotel in Delden naast Golfbaan De Lage Mors. Er komen indoor faciliteiten n een grote hal van het hotel. Lees meer op de website van Tubantia

Harry de Koning overleden

Op 29 februari 2020 is op 77-jarige leeftijd Harry de Koning overleden. Harry de Koning werkte voor de aannemer FL Liebregts en was jarenlang het boegbeeld van dit bedrijf. Hij was zeer actief in de golfwereld waar zijn passie lag. Golfbaanarchitect Michiel van der Vaart werkte veel samen met De Koning. Van der Vaart: “Samen met Harry hebben wij zowel golfbaan Landgoed Bergvliet alsmede Golfpark De Haenen te Teteringen aangelegd. Hij durfde daar als eerste de ‘GPS gestuurde machines’ in de golfbaan aanleg te introduceren. Onder zijn bezielende leiding waren we gestart met de aanleg van golfbaan Rosmalen maar Harry zal helaas het eindresultaat nooit gaan zien.” Op 6 maart was er in Hilvarenbeek een afscheidsdienst voor Harry de Koning. Hij is in besloten kring begraven op de natuurbegraafplaats in Esbeek.

 

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: stuur een mail.