Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws april: Amstelborgh verdwijnt

10 april 2021

Banen en clubs in het nieuws en interessant nieuws voor clubs en banen. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Einde Amstelborgh nabij

In juli 2021 wordt de par-3 baan en driving range van Amstelborgh gesloten. Amstelborgh is onderdeel van het sport- en horecacentrum Borchland en bestaat 30 jaar. De eigenaar van Borchland heeft de grond in de gemeente Ouder-Amstel, op de grens van Amsterdam, verkocht aan de initiatiefnemers van De Nieuwe Kern, een nieuwe woningwijk. NH Nieuws  en AT5 (video) staan stil bij het naderende einde van Amstelborgh: "Ik denk dat menig Amsterdammer hier een potje heeft leren golfen", zegt directeur Roy Blom.

De buurman van Amstelborgh, de 9-holes baan van Amsterdam Old Course, dreigt ook te verdwijnen als het project De Nieuwe Kern doorgaat zoals het nu gepland is. AOC is niet eigenaar van de golfbaan in Ouder-Amstel, de club huurt de grond van de NS.

Genieten van het Bentwoud

Aandacht voor je golfclub of -baan in lokale media is veel waard. Het Alphens Dagblad schrijft in een artikel over Benthuizen en het Bentwoud ook over het gelijknamige golfterrein. "Volgens eigen zeggen de leukste en meest toegankelijke golfbaan van Zuid-Holland."

Voetgolf

Sommige golfbanen bieden ook voetgolf aan op hun baan of par-3 baan. Omroep Zeeland bericht dat er nu ook voetgolf gespeeld kan worden op de par-3 baan van Golfbaan De Zeeuwsche in Middelburg. Dat kan op vrijdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur. "De nieuwe discipline moet meer afwisseling bieden en de golfbaan aantrekkelijker maken voor diverser en een jonger publiek."

 

 

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: stuur een mail.