Terug naar Nieuwsoverzicht

September golfmaand

30 augustus 2021

De NGF lanceert de campagne ‘September golfmaand’. Via verschillende media proberen we zo veel mogelijk mensen aan het golfen te krijgen en jouw club kan profiteren van deze acties. Zorg dat je je Open Golfdagen en Golfstart-lespakketten doorplant tot en met oktober.

Dutch Open

Het Dutch Open is het bekendste golftoernooi in Nederland en vindt dit jaar van 16 t/m 19 september plaats op Bernardus Golf in Cromvoirt. Tickets zijn hier te bestellen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang en jeugdige bezoekers van 13 t/m 17 jaar tegen gereduceerd tarief.

GOLF RAAK!-Funpark
Op het terrein kunnen kinderen het GOLF RAAK!-Funpark bezoeken. Kinderen van alle leeftijden en niveaus zijn welkom en kunnen verschillende spellen uitproberen, zoals ‘Golfdarts’ en ‘Hole in the Wall’. Voor kinderen die nog nooit gegolft hebben, is dit een laagdrempelige en leuke manier om kennis te maken met de sport, maar ook voor al golfende kinderen is het Funpark een bezoekje waard! Om zeker te zijn van een plekje kunnen kinderen zich hier onder 'Golfactiviteiten' inschrijven voor een specifiek tijdvak.

De Golf Academie
Ook De Golf Academie is aanwezig op Bernardus. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor een videoanalyse, Trackman-sessie en puttlessen gegeven door PGA-professionals. Deze sessies duren elk 15 minuten. Inschrijven voor een van deze sessies kan hier.

Nationale Sportweek 17 t/m 26 september

Van vrijdag 17 t/m zondag 26 september is de NOC*NSF Nationale Sportweek, waarin alle aandacht is voor sport en bewegen voor iedereen. In deze week organiseren vijf ‘host cities’ (Nieuwegein, Eindhoven, Coevorden, Lelystad en Alphen aan den Rijn) voor hun inwoners sportactiviteiten, waarbij ook lokale golfclubs zijn aangesloten. Naast deze host cities die een goed voorbeeld geven, zetten in andere gemeenten sportverenigingen ook de deuren open.

Het NOC*NSF promoot deze week verschillende initiatieven, waaronder de website sport.nl. Ook Golfstart en Open Golfdagen zijn op sport.nl te vinden. Zorg dus dat je snel je aanbod op deze platformen plaatst en profiteer mee van de landelijke promotie van het NOC*NSF!

Golf in AD bijlage

ADR Nieuwsmedia en de NGF hebben samen de speciale golfbijlage ‘Golf is voor iedereen!’ gemaakt. Klik hier om de AD-golfbijlage te lezen. De bijlage richt zich niet alleen op actieve golfers, maar vooral ook op mensen die nog niet of nauwelijks golfen maar wel geïnteresseerd zijn. Met verschillende thema’s zoals ‘Golf voor dummies’, ‘De essentie van golf’ en meer. Er staan ook advertenties in met onder andere Open Golfdagen, Golfstart en GOLF RAAK!. De bijlage is verschenen op vrijdag 3 september in de nationale krant en in de regionale kranten van het AD, die ook online te lezen zijn.

Het ADR bereikt dagelijks gemiddeld 2,4 miljoen lezers en bestaat uit het AD, BN de Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor Tubantia en PZC.

Social media en influencers

In September golfmaand worden op de socialmediakanalen van GOLF.NL advertenties voor Golfstart en Open Golfdagen extra gepromoot. Daarnaast zet de NGF verschillende influencers in voor winacties waarbij hun volgers een Golfstart voor 2 personen kunnen winnen.

De NGF werkt sinds het najaar 2020 samen met een aantal bekende en minder bekende Nederlanders. Jonge mensen die net beginnen met golf en/of Golfstart volgen en over deze eerste stappen in de golfwereld berichten op Facebook en Instagram. Doel is om mensen in de leeftijdscategorie 20 tot 50 jaar te laten starten met golf, maar ook om te laten zien dat golf een toegankelijke sport is voor iedereen en geschikt voor jong en oud.

Eén van deze influencers is Moïse Trustfull. Ze is actrice, presentatrice, onderneemster én een jonge enthousiaste golfster. Op Instagram post zij regelmatig over haar golfavonturen en sinds afgelopen maand heeft ze ook een eigen Instagram tv-serie, Moïses Golf Partee. Hierin ontvangt Moïse verschillende gasten voor een golfles van golfleraar Paul Nout. Kijkers leren de gasten op een andere manier kennen en kunnen zelf ook tips opdoen voor een vliegende golfstart. Bekijk de eerste aflevering hier.

Naast Moïse zijn kickbokser Rico Verhoeven en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo influencers voor de NGF en inmiddels fervent golfers!

Overige initiatieven

September is met recht uitgeroepen tot dé golfmaand, want ook onderstaande initiatieven vinden allemaal plaats.

Slechtste fanatieke golfer van Nederland
Voor de selectiedag van 'De Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland!' werden uit honderden aanmeldingen 22 golfers gekozen, die zich op deze dag probeerden te 'kwalificeren' voor de finale op Bernardus. Klik hier voor een impressie en korte kennismaking van de verschillende kandidaten. Uiteindelijk werden vier deelnemers geselecteerd voor de eindstrijd. De vier deelnemers worden deze week via de GOLF.NL website en socialmediakanalen voorgesteld en bezoekers kunnen hun favoriet voor de titel 'Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland' kiezen.

Aafke Romeijn
In september start muzikant, journalist en schrijver Aafke Romeijn met golfen en zal hierover een maandelijkse column schrijven op GOLF.NL.

GOLF.NL magazine
De derde digitale editie van het GOLF.NL magazine komt in september uit. Hierin vind je interviews met bekenden in de golfwereld en daarbuiten, reisverhalen, tips voor je tactische en technische spel, achtergrondinformatie over equipment, de mooiste banen en nog veel meer. In woord en (bewegend) beeld.

Plan vooruit!

Met zoveel aandacht voor golf, en met name voor beginnen met golf, verwachten we een groot aantal bezoekers op de platformen golfstart.nl en opengolfdag.nl. Plaats dus nu je aanbod en plan vooral ook vooruit voor de maanden september en oktober. Zo zorgen we samen voor nieuwe aanwas van enthousiaste beginnelingen en daarmee voor een gezonde groei van de golfsport.