Terug naar Nieuwsoverzicht

Blik vooruit met Open Golfdagen en Golfstart

22 juli 2021

Het is zomervakantie en veel Nederlanders zijn op vakantie in eigen land. Voor ons allen een grote kans om een deel van deze groep aan het golfen te krijgen! Vergeet dus niet de Open Golfdagen en Golfstart-lespakketten door te plannen tot en met september. Profiteer op deze manier van de zomervakantie.

Afgelopen maand zijn er 200 deelnemers gestart met Golfstart en hebben 130 mensen deelgenomen aan een Open Golfdag. De komende tijd staan er 61 Golfstart-cursussen en 65 Open Golfdagen gepland op de platformen. 

Zoals altijd stimuleren we jullie graag om je aanbod te plaatsen en vooruit te plannen op beide platformen. Bekijk hieronder de verschillende acties en doe er je voordeel mee!

Fotoactie

Als beloning voor het vooruitplannen van lespakketten of open dagen wordt een professionele fotograaf langs deelnemende golfclubs en -banen gestuurd. Hiermee ontwikkelen zij een (grotere) foto-database voor eigen gebruik. Afhankelijk van de regio kijken wij naar de mogelijkheid om een fotograaf langs te sturen.  Klik hier voor meer informatie. 

Eén baan is al beloond voor het goed vooruitplannen. Via de winactie ‘Geef een eigen Golfstart weg’ heeft Golfbaan Molenslag er al van geprofiteerd, je leest het hier

Challenge Trophy

Tijdens de Challenge Trophy op The Dutch (26 t/m 29 augustus) wordt De Golf Academie samen met GOLF RAAK! opgezet. Hier kunnen beginnende golfers hun eerste clinic krijgen. Omdat wij verwachten dat de bezoekers uit heel Nederland komen, sturen wij de deelnemers door naar het Open Golfdagen- én Golfstart-platform. Zorg er dus voor dat jouw golfclub met aanbod op het platform staat, zodat bezoekers zich direct op het evenement kunnen inschrijven voor hun vervolgstap. Wil je erbij zijn? Koop hier je kaarten!

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF en vindt plaats op 17 t/m 26 september. Het NOC*NSF gaat voor en tijdens deze tien dagen landelijke promotiecampagnes draaien om heel Nederland aan het sporten te krijgen. Waarom is dit relevant voor jullie? De platformen Open Golfdagen en Golfstart staan gekoppeld met het platform van sport.nl. Dat betekent dat al het aanbod wat op onze platformen wordt gezet, automatisch ook zichtbaar is op sport.nl. Zonder dat jouw golfclub of -baan hier iets voor hoeft te doen (behalve vooruitplannen 😉). Ligt jouw golfclub in de gemeente Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad of Nieuwegein? Dit zijn de vijf host cities die de Nationale Sportweek volledig omarmen en de sport extra in de schijnwerpers zetten! 

Dutch Open 2021

Tijdens het Dutch Open 2021 op Bernardus Golf (16 t/m 19 september) zijn De Golf Academie en GOLF RAAK! weer aanwezig. Ook hier kunnen beginnende golfers hun eerste clinic krijgen. Dit geldt ook voor een eerste kennismaking van kinderen met de golfsport. Om deze enthousiaste deelnemers te converteren naar de golfsport worden ze doorverwezen naar het Open Golfdagen- en Golfstart-platform. Zij kunnen zich tijdens die dag gelijk via tablets of mobiele telefoons inschrijven.

Kortingscodes

Er zijn de afgelopen tijd ook al verschillende kortingscodes in omloop gegaan. Denk hierbij aan de kortingscode van Moïses Golf Partee en een advertentie in het tijdschrift Libelle. Na verloop van tijd gaan hier meer kortingscodes bijkomen. Op deze manier worden potentiële Golfstart-deelnemers aangesproken om een Golfstart-lespakket te boeken. Voor meer informatie hierover, kijk dan op deze pagina

Landelijke promotiecampagne

De landelijke promotiecampagne draait daarnaast ook nog door. Er wordt ingezet op Google Adwords, Facebook Advertising, Instagram Advertising en golf wordt gepromoot door bekende Nederlanders.

Kortom, de boodschap is: maak gebruik van de platformen Open Golfdagen en Golfstart én plan tot en met september vooruit!

Wil je een keer willen sparren over hoe jij het beste jouw aanbod lokaal kunt promoten, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag!