Terug naar Nieuwsoverzicht

18 clubs ondersteunen Ride&Play

9 juni 2021

Voor het tweede jaar op rij ondersteunen 18 Nederlandse golfclubs de actie Ride&Play. De opbrengst van de actie gaat naar de Mentelity Foundation.

In juni 2020 fietsten Naud Frese en Derk ter Braak samen met voormalig paralympisch snowboarder Merijn Koek langs 18 golfbanen in Zuid- en Noord-Holland. Ze speelden op elke locatie één hole. 

Dit jaar, op 9 juni, herhalen ze de actie Ride&Play, waarmee ze aandacht willen vragen voor sport met een lichamelijke uitdaging en geld willen inzamelen voor de Mentelity Foundation. Nu gaat de tocht over de Utrechtse Heuvelrug (zie het schema onderaan deze pagina) en ditmaal gaat Merijn Koek op elke baan meespelen. 

Merijn is geboren met een lichamelijke uitdaging. Hij heeft geen onderarmen en mist een onderbeen. De NGF heeft Merijn geholpen met het vinden van een goede golfprofessional. Hij heeft in totaal tien golflessen gehad van Nick Goedhart van Golfbaan Het Woold. Lees hierover meer in een artikel op golf.nl over twee golfers met een beperking: Daphne van Houten en Merijn.

Sportliefhebbers en anderen die editie twee van Ride&Play ondersteunen kunnen via deze link een bijdrage leveren. GOLF.NL doet verslag van de tocht via de website en Instagram.

Ondersteunende acties op clubs

Veel ontvangende clubs doen iets extra's om de actie voor het goede doel te ondersteunen. The Mondial bijvoorbeeld heeft clinics aangeboden voor kinderen die via de Mentelity Foundation willen ervaren wat golf is. Daarnaast mag de stichting een voucher voor zes uur golfles aanbieden in een veiling. Op de Hilversumsche wordt geld ingezameld. Leden kunnen via een QR-code op de ballenautomaat een donatie doen. De Doornse Golfclub heeft al meer dan 1.000 euro ingezameld. Edwin Spee, de man van Bibian Mentel die in februari is overleden, zal de cheque op 9 juni persoonlijk in ontvangst nemen. Bij Het Jagerspaadje gaat de moeder van Bibian Mentel een hole meespelen.

De Mentelity Foundation zet zich in voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Door mensen met een lichamelijke uitdaging te laten bewegen, ervaren ze dat ze veel meer kunnen dan ze denken. De stichting organiseert daarom elk jaar verschillende sportevenementen voor de doelgroep. Daarnaast werkt de foundation hard aan de ontwikkeling van een nieuwe prothese die ervoor moet zorgen dat bewegen goedkoper en toegankelijker wordt voor mensen met een beenamputatie. Informatie: mentelityfoundation.org.

Golf is een van de weinige sporten waaraan mensen met een (zware) fysieke en/of verstandelijke beperking kunnen deelnemen en er zijn steeds meer golfclubs in het land die golfmogelijkheden aanbiedt voor mensen met een beperking. Informatie voor clubs staat op de NGF-pagina Golfen met een beperking. In Caddie kunnen clubs in hun profiel aangeven wat ze doen voor golfers met een beperking.

Golfbaan

Verwachte
aankomsttijd                                     

Golfsociëteit De Lage Vuursche  06:00
Golfpark De Biltse Duinen  06:41
UGC De Pan  07:21 
Schaerweijde Golf  08:02
GC Kromme Rijn  08:49
UGC Amelisweerd  09:34
The Mondial  10:19 
Health Center Hoenderdaal  11:30
Doornse GC  12:18
GC Anderstein  13:09
GC De Hoge Kleij   14:08
Golfpark Soestduinen  14:59
Golfvereniging Hoogland  15:53
Goyer G&CC   17:04
Golfpark Spandersbosch  17:52
Golfclub 't Jagerspaadje  18:36
Gooise GC  19:17
Hilversumsche GC   20:06

Foto: Remco Meijer