Terug naar Nieuwsoverzicht

De Solheim Cup komt naar Nederland!

15 november 2022

De Nederlandse golfwereld heeft een primeur: het grootste internationale golfevenement voor vrouwen komt naar Nederland. In september 2026 gaan op Bernardus Golf de beste golfsters uit Europa en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan.

Nooit eerder was een Nederlandse golfbaan het strijdtoneel voor het meest prestigieuze evenement in het vrouwengolf. Bij de laatste editie in 2021 was de Solheim Cup in 700 miljoen huiskamers in 239 verschillende landen te zien.

Unieke ervaring

NGF-directeur Jeroen Stevens kijkt nu al uit naar het evenement. “Hoe gaaf en uniek is het dat dit naar Nederland komt, met hopelijk een Anne van Dam of Dewi Weber in het Europese team. Wij gaan als land de allerleukste en beste Solheim Cup ooit neerzetten met gendergelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. Maar bovenal wordt dit een evenement met een prachtige en unieke ervaring voor iedereen die houdt van topsport en entertainment.”

Solheim Cup Bernardus 2026

Impact

In 2026 verwacht de NGF 100.000 bezoekers uit ruim 30 landen. Een reële inschatting, gebaseerd op de toeschouwersaantallen van voorgaande Solheim Cup-edities. Het evenement zal een positieve impact hebben op de lokale economie en op Nederland als golfland. Daarbij draagt de komst van een prestigieus en wereldwijd evenement als de Solheim Cup zeker bij aan het doel van de NGF om meer jonge mensen (25-50 jaar) en meer vrouwen aan de golfsport te binden.

De Solheim Cup zal voor een gigantische media-exposure zorgen. In 2019 (Gleneagles, Schotland) werden er 859 uitzenduren aan de Solheim Cup besteed en volgden 4 miljoen mensen de live uitzending van het evenement. In bijna 70 landen werden er online artikelen geschreven over de Solheim Cup, met een potentieel lezerspubliek van 3,2 miljard.

Bernardus Golf

De gastheer van de Solheim Cup 2026 is Bernardus Golf in Cromvoirt. De uitdagende 18-holes championship course, waar in 2023 opnieuw het Dutch Open wordt gespeeld, is ontworpen door de Amerikaanse architect Kyle Phillips. Eigenaar van Bernardus Golf is de zakenman Robert van der Wallen die de prestigieuze golfbaan in 2018 opende. "Ik ben trots op wat ik in mijn carrière heb bereikt, maar niets geeft me meer plezier dan het hosten van de Solheim Cup op mijn baan.”

Solheim Cup 2026 Bernardus 

Partners

De Solheim Cup 2026 wordt georganiseerd in samenwerking met promotor IMG, de Ladies PGA Tour (LPGA) en de European Ladies Tour (LET).

Toolkit

In de pdf onderaan deze pagina vind je een toolkit met foto’s, video’s en voorbeeldteksten om jouw achterban te informeren over de komst van de Solheim Cup en alles wat daarbij komt kijken. We hopen dat jullie samen met ons zoveel mogelijk ruchtbaarheid willen geven aan de komst van dit bijzondere event!

Laatste nieuws

Lees meer over de Solheim Cup op deze pagina. Hier zul je in aanloop naar 2026 ook altijd het laatste nieuws vinden over de organisatie van het toernooi, de speelsters, de spelvorm en overige relevante zaken.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Filmpjes, foto's en teksten