Terug naar Nieuwsoverzicht

Met Golfstart meer potentiƫle golfers bereiken

7 november 2023

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe golfers begonnen via Golfstart. Als onderdeel van de Welcome to the club-campagne wordt Golfstart veel online gepromoot via advertenties en banners en dat zien we terug in het grote aantal bezoekers op het Golfstart-platform. Het doel van het platform is dat potentiƫle golfers op een laagdrempelige manier kennismaken met golf.

Komend jaar willen we via Golfstart nog meer beginnende golfers bereiken. Om de keuze voor een potentiële golfer makkelijker te maken, adviseren we deelnemende clubs om minimaal twee maal per maand aanbod te plaatsen op Golfstart. De reden is dat met meer mogelijkheden het inplannen van een cursus op jouw club voor de boeker nog eenvoudiger wordt.

De drie smaken van Golfstart

Golfstart is het platform dat golfclubs en -banen en de beginnende golfer bij elkaar brengt. Golfstart is een initiatief van NGF, NVG en PGA Holland en geeft de startende golfer een goede introductie in de golfsport. Onderzoek onder beginnende golfers in Nederland laat zien dat 60 procent van hen binnen twee jaar de sport weer verlaat. Veel beginners halen bijvoorbeeld hun handicap in één dag, maar worden niet goed begeleid, hebben weinig contact met andere beginnende golfers en worden niet goed geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden om de volgende stappen te zetten in golf en bij een club. Met Golfstart krijgen de beginnende golfers die begeleiding wel! Via Golfstart kunnen drie cursussen worden aangeboden:

  • Golfstart 1:           Haal je baanpermissie
  • Golfstart 2:           Van baanpermissie naar handicap 54
  • Golfstart 3:           Haal je handicap 54

Golfstart 1: Baanpermissie in zes lessen

Golfstart 1 bestaat uit een lespakket van zes golflessen van een uur (of ten minste 45 minuten) voor 99 euro. In de lessen leren deelnemers alle basistechnieken van de sport. De laatste les gaan deelnemers de baan in en behalen ze golfbaanpermissie. Het hebben van golfbaanpermissie betekent dat een golfer mag spelen op de baan waar de golfbaanpermissie is behaald. Elke golfbaan beslist zelf of golfbaanpermissie van een andere golfbaan wordt geaccepteerd, dat kan een baan aangeven in Caddie.

Golfstart 2: Van baanpermissie naar handicap 54

Met baanpermissie kan de beginnende golfer op een aantal banen terecht. Voor een goede basis in golf is het goed om de startende golfer te begeleiden naar handicap 54. Dit kan ook via Golfstart. Golfstart 2 is ideaal om de stap van baanpermissie naar handicap 54 te zetten voor de golfer. Golfstart 2 biedt de beginnende golfer de mogelijkheid om eenvoudig een handicap te halen op de club. Golfstart 2 is het vervolg op ‘Golfstart naar baanpermissie’. Het lespakket bestaat uit vier, zes of acht lessen van een uur (of ten minste 45 minuten). Hierin leren deelnemers meer over de basisslagen en zullen ze hun techniek verder verbeteren, worden ze klaargestoomd voor het theorie-examen en spelen ze een eerste ronde voor het behalen van hun handicap. Omdat de prijzen en het aantal lessen per club verschillen, kunnen clubs de cursus aanbieden van 99 euro tot 159 euro. Een lespakket vindt plaats op minimaal vier verschillende dagen om training tussen de lessen door te stimuleren. Een lespakket bestaat uit minimaal zes en maximaal tien lesuren. Belangrijk is dat het theorie-examen en het spelen van een ronde voor het behalen van handicap 54 zit inbegrepen bij de prijs.

Belangrijk: dit lespakket wordt alleen zichtbaar op het platform voor golfers die reeds op jouw club of baan de cursus ‘Golfstart naar baanpermissie’ hebben behaald.

Golfstart 3: Haal je handicap 54

Het alles-in-één starterspakket is Golfstart 3. Golfstart 3 bestaat uit een lespakket van acht tot veertien golflessen van een uur (of ten minste 45 minuten). Tijdens deze uitgebreide cursus leren deelnemers alle basisslagen en technieken van de sport, halen ze baanpermissie, worden ze ondersteund bij het behalen van het theorie-examen en spelen ze uiteindelijk een eerste ronde voor het behalen van hun handicap. Omdat deze prijzen en het aantal lessen per club verschillen, kunnen clubs hun prijs voor dit lespakket vaststellen tussen 189 euro en 259 euro.

Meer informatie?

Alle voorwaarden en meer informatie over Golfstart vind je hier. Wil je advies over hoe je club de lessen en/of cursussen het beste kan aanbieden? Stuur dan een mail naar golfstart@golf.nl en een accountmanager zal contact opnemen voor een afspraak.