Zijn je baan- en clubgegevens up-to-date?

Klopt alle informatie over jouw club en baan die golfers in de app GOLF.NL en op andere NGF-platforms zien? Je kunt deze informatie heel gemakkelijk updaten in Caddie, het serviceportaal van de NGF.

Club- en baangegevens in Caddie

Caddie is het NGF-serviceportaal voor golfclubs, -banen en professionals. Het besloten deel (caddie.ngf.nl) is onder meer de plek waar clubs en banen hun informatie voor golfers beheren. Die informatie verschijnt op verschillende platformen van de NGF en GOLF.NL, bijvoorbeeld de banenzoeker en clubzoeker. Golfers zoeken daar naar banen in hun regio om te spelen of ze zijn op zoek naar een club in hun omgeving waarvan ze lid willen worden. 

Bovendien: inactieve golfers in jouw regio die de app GOLF.NL gebruiken, worden op verschillende manieren geactiveerd. Ze worden gewezen op banen en clubs in hun regio en ook bijvoorbeeld op clubs die Golfstart aanbieden.

Als je club- en baangegevens niet bijgewerkt zijn, krijgen golfers dus onjuiste of onvolledige informatie voorgeschoteld. Met optimale informatie - inclusief aansprekende foto’s, een promotievideo en een logo - vergroot je de vindbaarheid en aantrekkingskracht van je club en baan.

Om toegang te krijgen tot het besloten deel van Caddie (caddie.ngf.nl), waarin je baan en -clubgegevens kunt aanpassen, moet je inloggen. Elke club heeft één inlogcode, elke baan heeft één inlogcode en elke pro heeft één inlogcode (daarover lees je hier meer). Meestal beschikt het secretariaat of de manager over de inloggegevens.

De app GOLF.NL, GOLFGO en de banenzoeker 

Je club- en baangegevens verschijnen onder meer in de app GOLF.NL; zie de afbeelding hieronder.

caddie banen golfclubs

De informatie die je beheert in Caddie over jouw club of baan verschijnt ook in de clubzoeker en banenzoeker van GOLF.NL (zie de afbeelding hieronder).

caddie clubs en banen

De informatie die je beheert over jouw club of baan verschijnt daarnaast op het reserveringsplatform GOLFGO (zie de afbeelding hieronder).

caddie clubs en banen

Handicapeisen

Het is belangrijk dat een baan in Caddie aangeeft wat de handicapeisen zijn (afbeelding onder). Dat doe je door in te loggen als baan en vervolgens in het menu op 'Acceptatie passen' te klikken.

Mogen golfers met een baanpermissiebewijs ook op je baan spelen (of op een van je banen)? Of is handicap 54 vereist? Of handicap 36? Volledige communicatie is belangrijk zodat golfers weten waar ze aan toe zijn en niet teleurgesteld worden bij aankomst op jouw golflocatie, omdat er een handicapeis is die niet in je profiel staat.

golfbaan handicapeisen speeleisen

Tip

Zet ook duidelijk op de website van je club en baan welke handicapeisen er gelden voor jouw baan/banen. Als beginnende golfers zien dat ze op jouw baan mogen spelen zodra ze baanpermissie hebben, dan trek je meer spelers aan.

Programma's zoals Golfstart en GOLFGO

In Caddie kun je ook aanvinken of je baan over het GEO-certificaat beschikt en welke programma's en producten je club aanbiedt aan golfers. Het gaat hierbij om Golf Raak!, GOLFGO, Golfstart, Open golfdagen, het Stappenplan en PGA Holland Erkende Golfscholen. Golfers zien jouw aanbod onder het kopje 'lesmogelijkheden en bijzondere programma's'. 

Caddie NGF

Foto's en video

Hoe completer je club- en baaninformatie is, hoe aantrekkelijker je club en baan worden voor greenfeespelers en golfers die overwegen lid te worden van een club. Maak dus ook gebruik van de mogelijkheid om via Caddie foto- en promotiemateriaal toe te voegen aan je baanprofiel. Als je geen foto uploadt in Caddie, ziet het er zo uit:

caddie baangegevens clubprofiel aanpassen

Als je wel promotiefoto's plaatst, ziet een golfer dit:

NGF caddie foto van golfbaan

En door via Caddie een promotievideo aan je clubprofiel toe te voegen, wek je extra interesse voor je club of baan (zie de afbeelding hieronder).

caddie clubs en banen

Gegevens over je baan

Sinds 2021 is het NGF-serviceportaal Caddie aangesloten op de NGF-banendatabase. Via het besloten deel van Caddie (caddie.ngf.nl) kunnen clubs nu nog beter zelf regelen dat alle baangegevens kloppen in de NGF-database en andere systemen die hierop draaien: niet alleen de qualifying status van je baan maar ook bijvoorbeeld de stroke index.

caddie baangegevens clubprofiel aanpassen

Een club kan verder bijvoorbeeld ook zelf een nieuwe 'lus' aanmaken en ter goedkeuring voorleggen aan de NGF. Stel dat je baan bestaat uit drie 9-holes lussen met par-3, par-4 en par-5 holes – Noord, Zuid en West – en stel dat je ook Noord-West als qualifying lus wilt gaan aanbieden aan leden en gasten, dan kun je die lus invoeren in Caddie.

Een ander voorbeeld. Stel dat de witte tees op je baan een bepaalde periode niet in gebruik zijn, dan kun je dat zelf in Caddie aangeven. Dan wordt de witte tee in de NGF-database tijdelijk uitgezet zodat het voor golfers duidelijk is dat er geen qualifying ronden van wit gespeeld kunnen worden.

tee overzicht caddie ngf

Je kunt ook aangeven dat een baan is uitgebreid met nieuwe tees. Wil je graag dat deze tees qualifying worden, dan kun je een vinkje zetten bij “Aanvraag doen bij NGF voor Course en Slope Rating”. 

Clubs kunnen nog meer baangegevens 'zelf bedienen' door de aansluiting van Caddie op de NGF-banendatabase. Dat wordt uitgelegd in de FAQ en handleiding van Caddie. Als je er niet uitkomt, stuur dan een mail, dan helpen we je graag.

Het is belangrijk de qualifying status en andere baangegevens up-to-date te houden via Caddie

Het is belangrijk de qualifying status en andere baangegevens up-to-date te houden. Caddie wisselt die informatie uit met externe systemen zoals de app GOLF.NL en met de clubsoftwareleveranciers. Als golfers een baan willen gaan bezoeken, dan is het belangrijk dat ze kunnen zien of de baan open is en of ze er een qualifying ronde kunnen spelen. Als de baan wel qualifying is maar als dit niet is aangevinkt in Caddie, dan kunnen de golfers geen qualifying ronde spelen terwijl het dus eigenlijk wel kon. 

En verder …

Je kunt nog veel meer met Caddie, we zetten hieronder een paar zaken op een rij. De meeste clubs en banen weten Caddie goed te vinden en maken al veel gebruik van alle informatie die te vinden is op Caddie en de functies die het serviceportaal biedt. Maar sommige clubs kennen de voordelen nog niet. Ga nu naar Caddie en profiteer van ervan! Het meeste wijst zichzelf, maar er is ook een FAQ en handleiding.

  • Caddie heeft een handicapzoeker. Log in op caddie.ngf.nl en gebruik de functie "Zoek een handicap". Je kunt hier zoeken op Golf Service Nummers (GSN). Het Golf Service Nummer van een golfer begint met NL.
  • In winterse maanden kun je in Caddie aangeven of de 'zomergreens' geopend of gesloten zijn.
  • In Caddie kun je aangeven wat je faciliteiten voor golfers met een beperking zijn.
  • In Caddie kunnen de plaatselijke regels (local rules) van je baan geplaatst worden zodat die zichtbaar zijn voor golfers in de app GOLF.NL. Als een club de plaatselijke regels in Caddie invoert, dan kan een golfer deze aanklikken en lezen als hij/zij een nieuwe ronde aanmaakt in de app GOLF.NL.

Op de afbeelding hieronder - dit is wat een golfer ziet in de app GOLF.NL - zie je onderaan een button "Plaatselijke regels".

plaatselijke regels in de app golf.nl

Terug naar de Caddie-hoofdpagina.