Solheim Cup naar Nederland in 2026

De Solheim Cup komt naar Nederland! De baan van Bernardus Golf zal in september 2026 het toneel zijn van dit prestigieuze vrouwengolftoernooi tussen Europa en Amerika. Op deze pagina lees je meer.

Aankondiging

Op 15 november 2022 is de internationale en nationale (sport)pers op de hoogte gesteld van de komst van de Solheim Cup naar Nederland. Op Bernardus Golf verzamelden zich onder anderen NGF-president Caroline Huyskes, NGF-directeur Jeroen Stevens en Robert van der Wallen, eigenaar van Bernardus Golf. Ook oud-topspeelsters Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel en de internationale tourspeelster Catriona Matthew waren aanwezig. 

Ross Hallett, Senior Vice President Golf bij Solheim Cup-promotor IMG, had de eer het nieuws wereldkundig te maken. Daarna werd via een videoverbinding gesproken met Mollie Marcoux Samaan, commissioner van de LPGA, en topspeelster Anna Nordqvist. De Zweedse Nordqvist maakte in 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019 en 2021 deel uit van het Europese team en schreef in juli 2022 nog het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche op haar naam.

Solheim Cup 2026 Bernardus Golf

Wat betekent de Solheim Cup voor de Nederlandse golfsport?

De verwachting is dat de komst van de Solheim Cup naar Nederland en de weg ernaartoe een enorm positieve impact zal hebben op de golfsport en het imago van golf, en in het bijzonder op het vrouwengolf in Nederland. Een prestigieus en wereldwijd evenement als de Solheim Cup, met alle bijbehorende media-exposure, zal zonder twijfel bijdragen aan het NGF-doel om het aandeel vrouwen onder Nederlandse golfers omhoog te krijgen.

Alfred Levi, NGF-bestuurslid met de portefeuille Marketing & Communicatie, zegt daarover: “De Solheim Cup is een onderdeel van dat veel grotere traject om jongeren en vrouwen naar de sport te trekken. Je hebt zo’n stip aan de horizon nodig. De Solheim Cup werkt als een magneet en zorgt ervoor dat we ons de komende jaren met z’n allen blijven inzetten om het doel van meer jongeren en vrouwen te bereiken. De KNVB heeft iets vergelijkbaars gedaan om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten met de organisatie van het EK in 2017.”

Solheim Cup 2026 Bernardus

Meer lezen over wat de Solheim Cup precies is? Check de Solheim Cup-pagina op GOLF.NL.

Media-exposure

De Solheim Cup zal voor een gigantische media-exposure zorgen. In 2019 (Gleneagles, Schotland) werden er 859 uitzenduren aan de Solheim Cup besteed en volgden 4 miljoen mensen de live uitzending van het evenement. In bijna 70 landen werden er online artikelen geschreven over de Solheim Cup, met een potentieel lezerspubliek van 3,2 miljard.

In de aanloop naar het kampioenschap zal ook de media-aandacht voor vrouwengolf groeien. En met die aandacht zullen ontegenzeggelijk veel Nederlandse vrouwen geïnspireerd raken om te starten met golf of om nog meer te gaan golfen.

Toolkit

In de pdf onderaan deze pagina vind je een toolkit met foto’s, video’s en voorbeeldteksten om jouw achterban te informeren over de komst van de Solheim Cup en alles wat daarbij komt kijken. We hopen dat jullie samen met ons zoveel mogelijk ruchtbaarheid willen geven aan de komst van dit bijzondere event!

Filmpjes, foto's en teksten