Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws december

1 december 2019

Banen en clubs in het nieuws & nieuws voor banen en clubs: december 2019. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Nieuwe baanmanager op GC Heelsum

De 45-jarige Gerd-Jan Toonen is per 1 januari 2020 de nieuwe baanmanager van Golfclub Heelsum. Toonen is al ruim 20 jaar in de golfbranche werkzaam in uiteenlopende functies. Hij begon als teaching professional bij BurgGolf in Zoetermeer en Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn. Later was hij manager Golfschool Gelderland en Golfschool Limburg en in deze periode ontdekte hij zijn interesse in management en organisatie. Hij besloot naast het lesgeven een HBO-studie te volgen om de volgende stap te kunnen maken. In de afgelopen jaren was Gerd-Jan clubmanager van de Lochemse Golfclub in de Achterhoek. Daarvoor was hij werkzaam op Golfbaan Landgoed Bleijenbeek in Afferden en Golfbaan Landgoed Welderen in Elst. 

Jongeren trekken

Het Brabants Dagblad schrijft over Brabantse golfclubs en hun initiatieven om jeugd te trekken. Een fragment:

"De golfvereniging in Rosmalen zoekt contact met andere sportverenigingen om jongeren met golf in aanraking te laten komen. Peter de Kubber wil als voorzitter van de vereniging de samenwerken met de hockeyvereniging in Rosmalen gaan intensiveren. 'De hockeyers zouden in de zomer bij ons kunnen komen golfen tegen een gereduceerd tarief'', zegt De Kubber. 'Je moet inventief blijven. De jeugdleden komen niet vanzelf aanwaaien.'" 

Lees het artikel op de website bd.nl.

Baanaanpassingen The Duke

Golfbaan The Duke kan verder met een plan om enkele holes aan te passen, omdat de beschermde hazelworm niet is aangetroffen. Lees meer op de website van het Brabants Dagblad.


In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: mail chris.veldkamp@ngf.nl.