Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws november: indoor golf op Golfcentrum Roosendaal

18 november 2019

Banen en clubs in het nieuws & nieuws voor banen en clubs: oktober 2019. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Indoor golf op Golfcentrum Roosendaal

Golfcentrum Roosendaal (waar Golfvereniging De Stok speelt) wordt op 24 november 2019 "heropend" na een aantal aanpassingen op het golfterrein door eigenaar Toine Berkelmans. Er is een indoor ruimte van 500 vierkante meter gebouwd met onder meer een oefengreen en vier simulators (sensoren die je balvlucht meten en projecteren op een groot scherm). Verder is het restaurant opnieuw ingericht. Vorig jaar al zijn op de drivingrange TopTracers in gebruik genomen. Lees meer in een artikel op de website van BN De Stem.

Winteracties verzameld op GOLF.NL

Geef winteracties - en aanbiedingen door aan GOLF.NL; de website voor golfers brengt acties onder de aandacht van golfers. Lees hier meer.

Business Club van Het Rijk Golfbanen

Het Rijk Golfbanen heeft een bijzondere prijs in een seizoensslotwedstrijd voor businessleden waardoor het extra aantrekkelijk is om lid te worden van een van de vier businessclubs van Het Rijk Golfbanen. De prijs is een reis met Robert-Jan Derksen naar Loch Lomond Golf Club in het Schotse Dunbartonshire.

De wedstrijd, de Loch Lomond Challenge, is gespeeld op donderdag 7 november op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Aan het evenement deden 70 businessclubleden mee. Vier gelukkige winnaars gaan in juni 2020 spelen op Loch Lomond met Robert-Jan Derksen.

Hans Blaauw, algemeen directeur van Het Rijk Golfbanen: “Alle leden van de businessclubs van Het Rijk Golfbanen mochten deelnemen. Een prachtig golfevenement speciaal voor onze businessclubleden met een uitzonderlijke hoofdprijs.”

Op elke golfbaan van Het Rijk is een actieve businessclub. Deze clubs richten zich op lokale ondernemers en golfers uit het regionale zakenleven "die hun business graag met pleasure combineren". Elke businessclub organiseert minimaal zes 9-holes en vier 18-holes activiteiten per jaar. Lees meer over de Challenge van 2019 op Facebook.

Zonnepanelen op De Gulbergen

Golf de Gulbergen heeft zonnepanelen geïnstalleerd op het drivingrange-gebouw. Ze zijn inmiddels ook in gebruik genomen. De installatie kwam tot stand in samenwerking met een van de business-leden van de golfbaan in het Brabantse Mierlo, een expert op het gebied van groene stroom. 

Momenteel zorgt het systeem voor het opwekken van ruim 25.000 KWh stroom per jaar en dat is alle stroom die op de golfbaan wordt afgenomen. Denk hierbij aan de beregening op de 18-holes golfbaan, de verlichting op de driving-range en de stroomvoorziening in het clubhuis, inclusief restaurant. In een periode met een tekort aan zon en dus stroom werkt de energieleverancier als back-up. In zonniger periodes stroomt de energie die niet gebruikt wordt terug naar het net. Mogelijk worden er in de toekomst nog meer zonnepanelen geplaatst op het golfterrein.

"Golf De Gulbergen neemt het duurzaam beheren van de golfbaan heel serieus en heeft er geen gras over laten groeien", zegt het management in een bericht. "De bijdrage van Golf De Gulbergen aan duurzaamheid, is een goede voorzet om op een positieve manier met het milieu om te gaan. Het toont aan hoe een golfbaan zich met energiebesparende maatregelen prima kan bedruipen en zich hiermee goed heeft voorbereid op de toekomst."

De Gulbergen is echter nog niet OnCourse op weg naar een GEO-certificaat, maar dit soort initiatieven zijn bij veel clubs de eerste stap richting certificering en borging van duurzaam denken en doen. In november 2019 zijn er drie workshops voor clubs die beginnen met OnCourse Nederland en clubs die gaan hercertificeren.

Tweedehands clubs verkopen voor het goede doel

Een mooi initiatief van Golfbaan Hitland dat andere clubs misschien willen overnemen: de verkoop van tweedehands clubs voor een goed doel. Het initiatief wordt uitgelegd in de nieuwsbrief van de golfbaan: 

"Ieder jaar verkopen we bij de receptie in de maand oktober tweedehands golfclubs voor het goede doel. Dit jaar zijn er zoveel golfclubs ingeleverd voor de actie, dat wij iedereen de kans bieden om ook in november nog een mooie set of tweedehands golfclub aan te schaffen. De opbrengst is nu al boven de € 500,- maar uiteraard hopen wij dat dit eind november nog hoger is voor het MS fonds. Je vindt de clubs in de pub tegenover de receptie."

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: mail chris.veldkamp@ngf.nl.