Terug naar Nieuwsoverzicht

Najaarscompetitie gaat door en is uitgebreid

25 juni 2020

De NGF Najaarscompetitie van 2020 gaat door en is uitgebreid. Er is dit jaar een competitie op zondag én woensdag.

Het is eerder deze maand al gemeld in het Boostplan: de Najaarscompetitie van 2020 gaat door en wordt uitgebreid. 

Vanwege het succes in de afgelopen jaren en omdat de Voorjaarscompetitie afgelast moest worden door de uitbraak van het coronavirus, is besloten om de Najaarscompetitie ook op de woensdag te organiseren. De opzet op woensdag is identiek aan de zondag, met als enige verschil dat de woensdag een spelvorm kent van negen holes individueel stableford en negen holes greensome stableford, met handicapverrekening. Op de zondag blijft de spelvorm achttien holes individueel stableford met handicapverrekening.

De opzet van de Najaarscompetitie verandert verder niet. Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen op vier woensdagen of vier zondagen tegen elkaar. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. De spelers (en reserves) moeten handicap 36,0 of lager hebben maar verder zijn er geen eisen: iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner.

  • De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op woensdag zijn: 7, 14, 21 en 28 oktober 2020.
  • De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op zondag zijn: 11, 18, 25 oktober en 1 november 2020.

De finaledag, op zondag 8 november 2020, wordt gespeeld op Golfclub Anderstein. Voor deze finale worden in totaal de tien beste poulewinnaars uitgenodigd. Hoe de verdeling per speeldag zal zijn, is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per speeldag. Na de bekendmaking van de indeling zal de finaleregeling worden gepubliceerd.

Bij de indeling van de poules wordt rekening houden met de lengte van de ontvangstbaan. De korte banen worden bij elkaar ingedeeld en de lange banen. Dus stel dat je een korte baan hebt maar dat je ingedeeld wilt worden met de lange banen, dan moet je op een lange baan ontvangen.

De inschrijving sluit op woensdag 16 september en de indeling wordt gepubliceerd op woensdag 23 september. En vergeet niet, ook professionals mogen aan de Najaarscompetitie meedoen!

De competitiecoördinatoren hebben op 24 juni het het reglement en het teaminschrijfformulier ontvangen. Golfers kunnen voor meer informatie verwezen worden naar een speciale pagina op GOLF.NL: golf.nl/najaarstour. Op die pagina is het reglement te vinden.