Terug naar Nieuwsoverzicht

ELTK 2020 Heren en Dames

3 september 2020

Komende week gaan de Nederlandse Heren de strijd aan tegen 13 andere Europese landenteams tijdens het Europees Landen Team Kampioenschap (ELTK) op de Hilversumsche Golf Club. Het toernooi - dat zonder publiek wordt gespeeld - vindt plaats van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 september. #TEAMNL Dames speelt tegelijkertijd het ELTK in Zweden.
De organisatie van het toernooi, de European Golf Association (EGA), heeft besloten om de kampioenschappen door te laten gaan, maar om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, gelden er tijdens het kampioenschap strenge maatregelen. Een van de maatregelen is dat er dagelijks maar 250 mensen aanwezig mogen zijn op het terrein van de Hilversumsche Golf Club. Publiek is daarom slechts zeer beperkt toegestaan.

Verloop van het toernooi

Op woensdag 9 september zijn de kwalificatierondes op basis van strokeplay wedstrijden en vanaf donderdag 10 tot en met zaterdag 12 september zijn de matchplay rondes. Het verloop van de wedstrijden in Hilversum is te volgen via het leaderboard op de website van de EGA dat continu wordt ge-update door de wedstrijdleiding. De redactie van GOLF.NL zal dagelijks verslag doen via de social media kanalen en website.

#TEAMNL en deelnemende landen

Normaal gesproken wordt ieder team gevormd met zes spelers. Dit jaar is gekozen voor slechts vier spelers per land. De Nederlandse selectie bestaat uit Jerry Ji, Nordin van Tilburg, Kiet van der Weele (captain) en Bob Geurts (zie foto van links naar rechts). De heren worden begeleid door Bondscoach Maarten Lafeber en Taco Remkes. 
De deelnemende landen zijn: IJsland, Slovenië, Italië, Estland, Tsjechië, Zwitserland, Slowakije, Denemarken, Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en titelverdediger Zweden.
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus in een aantal Europese landen hebben helaas de teams van Spanje, Portugal en de landen in het Verenigd Koninkrijk zich afgemeld voor het toernooi.

Publiek zeer beperkt toegestaan

Per dag zijn maximaal 250 mensen aanwezig op het complex van de Hilversumsche Golf Club. Een team bestaat uit vier spelers en twee coaches, waarbij een aantal personen als begeleiding ook toegang krijgt. Daarnaast zal een beperkt aantal familieleden welkom zijn op de wedstrijddagen. De NGF heeft een ondersteunende rol in het ELTK bij het parkeerbeleid, de toegangscontrole en een gedeelte van de wedstrijdleiding.

Dames gaan de competitie aan in Zweden

Tegelijkertijd met het toernooi van de Nederlandse Heren gaan ook de Nederlandse Dames in competitie tegen de Europese landenteams. Nederland speelt het toernooi in Zweden op Upsala Golfclub. #TEAMNL Dames bestaat uit Romy Meekers, Lauren Holmey, Daniëlle Modder en Anne-Sterre den Dunnen. Coaches Niels Kraaij en Tim Nijenhuis reizen met de dames mee. Ook de scores van de dames zijn online te volgen. Foto's van de damesselectie zijn later beschikbaar. Zij zijn nog niet op de plaats van bestemming.