Terug naar Nieuwsoverzicht

Update Golfstart en Open Golfdagen: april

13 mei 2022

Wat hebben we in april met Golfstart en de Open Golfdagen bereikt? Hoeveel mensen zijn er al gestart en hoe zit de toekomst eruit?
Nu zo goed als alle coronamaatregelen ingetrokken zijn en mensen weer de keuze hebben uit alle sporten en vormen van vrijetijdsbesteding, zien we dat clubs en banen meer moeite doen om deelnemers te werven. Desondanks hebben Open Golfdagen en Golfstart de afgelopen periode veel boekingen binnengehaald.

Open Golfdagen

De maand april blijft voor golfclubs en -banen een favoriete maand om open golfdagen te organiseren: er waren er 87 ingepland op 34 verschillende locaties. Bij elkaar kregen deze open golfdagen 246 bezoekers die via het platform hun kennismakingsles hadden geboekt. Daarbovenop zijn er nog 233 boekingen, voor de komende maanden. Er zijn zelfs al kennismakingslessen geboekt in september! Goed vooruit inplannen is dus belangrijk voor de vroege vogels.

De afgelopen maand hebben wij en een groot aantal clubs ook samengewerkt met zogenaamde micro-influencers. Dit zijn mensen die invloed hebben in een bepaalde niche of in een bepaalde regio en daarom – online – een specifieke doelgroep kunnen bereiken. Zo’n 13 micro-influencers hebben een gratis kennismakingsles gevolgd met maximaal 3 vrienden en hebben via hun Instagramkanalen promotie gemaakt. Gezamenlijk bereikten deze 13 personen zo’n 78.000 accounts en dit heeft voor een piek gezorgd in het verkeer op de website!

Golfstart

De maand april stond voor Golfstart volledig in het teken van de lancering van het vernieuwde platform met 2 extra lespakketten. Meer informatie over deze lespakketten vind je hier. Leuk om te vermelden is dat op De Lochemse de eerste cursus ‘Golfstart naar handicap 54’ al is gestart met 6 deelnemers. In april waren er in totaal 82 Golfstart-cursussen ingepland, we zagen echter dat er helaas ook veel cursussen om verschillende redenen zijn geannuleerd. Toch zijn er de afgelopen maand 93 boekingen gedaan voor een Golfstart-cursus.

Updates Clubbase

Naast het vernieuwde Golfstart-platform zijn er meerdere updates uitgevoerd in het Clubbase-systeem. Zo zijn er de volgende opties mogelijk gemaakt:

  • Bezoekers kunnen met creditcard betalen. Zeker voor clubs in de grensregio’s met startende golfers uit Duitsland en België biedt dit een oplossing.
  • Als een Golfstart-cursus is gestart maar het blijkt dat er lessen verschoven worden, dan kan je uiterlijk 24 uur van tevoren de datum/tijd van een les aanpassen. Dit wordt automatisch doorgevoerd in de mailflow die deelnemers voor aanvang van de les krijgen.
  • Je kan meerdere activiteiten tegelijk bewerken.
  • Clubbase-beheerders die meerdere clubs beheren, kunnen een filter toevoegen voor een beter overzicht van de verschillende clubs.
  • Het Open Golfdagen-platform zoekt automatisch de dichtstbijzijnde locatie als de bezoeker toegang geeft tot zijn locatie. Dit doe je door op het vlaggetje te klikken in de zoekbalk.

Wat zit er nog aan te komen?

De eerste weken van mei laten een stijgende lijn zien in de Golfstart-boekingen, de boekingen op Open Golfdagen blijven gelijk. Voor een extra boost staan onder meer de volgende marketingacties op de agenda:

  • Aanwezigheid op de Libelle Zomerweek met een slagkooi en putting-mat om 60.000, voornamelijk vrouwelijke, bezoekers kennis te laten maken met golf en hen te overtuigen een Golfstart of Open Golfdag te boeken.
  • Aanwezigheid op Dutch Open met een stand om huidige golfers aan te sporen iemand uit te nodigen voor een Golfstart-lespakket of kennismakingsles.
  • Een opnamedag voor een grote campagne rond Golfstart met een BN-er die meer dan 300.000 volgers heeft op social media!