Inhoud caddie

De week van de regels 2022

2 april 2022

In de Week van de Regels van 2022 hebben de NGF en GOLF.NL extra aandacht besteed aan de golfregels. GOLF.NL richtte zich op golfers (om hun regelkennis bij te spijkeren) en ngf.nl richtte zich op leden van regelcommissies en referees.
  • Tips voor 'terras rulings' - Clubreferees zijn er voor alle vragen over de golfregels. Soms betreft dit situaties in de baan tijdens een wedstrijd, maar in de praktijk moeten clubreferees ook vaak ‘terras rulings’ doen zoals referee Jan Visser ze heeft gedoopt. Wat wordt bedoeld met dit begrip en hoe voer je terras rulings goed uit?
  • Alles wat je moet weten over de spelvorm maximum score - Sinds 2019 is er een officiële nieuwe qualifying spelvorm met de naam ‘maximum score’. Deze spelvorm is nog niet zo bekend maar het is een leuke variant om op de wedstrijdkalender te zetten, want maximum score is minder “wreed” dan een gewoon strokeplay.
  • Even bellen met nationaal referee Marjon Thijssen - Hoe is het om referee te zijn in het Big Green Egg Open? Hoe word je referee? Deze en andere vragen legden we ter gelegenheid van de Week van de Regels 2022 voor aan Marjon Thijssen, nationaal referee en lid van de Handicap- en Regelcommissie en van de Wedstrijdcommissie van de NGF.
  • 'Referees zijn mensen die helpen' - GOLF.NL sprak ter gelegenheid van de Week van de Regels met Esther de Jong. Ze is nog maar 23 jaar, golft krap twee jaar en heeft zich vol gestort op de regels. In no time is Esther de Jong referee geworden en nu droomt ze ervan om internationaal furore te maken. In de Week van de Regels vertelt ze  over haar nieuw ontdekte passie.
  • Inspiratie voor regellessen voor de jeugd - Hoe maak je de golfregels interessant voor de jeugdleden en hoe kan je ze helpen om de golfregels te leren?
  • De meest voorkomende rulings in NGF-wedstrijden - Ter gelegenheid van de Week van de Regels 2022 spraken we met Marjon Thijssen over de meest voorkomende rulings in NGF-wedstrijden.