Inhoud caddie

Regelvideo's om de regelkennis van spelers te vergroten

Er zijn verschillende regelvideo's gemaakt die clubs en banen kunnen inzetten om de regelkennis van spelers te vergroten. Een overzicht.

Zet deze video's op je website of breng ze onder de aandacht van je leden in nieuwsbrieven of via social media.

Ready Golf

Gebruik deze video om Ready Golf te stimuleren onder je leden en gastspelers. (Download hier het videobestand voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.) Wijs golfers ook op de pagina van GOLF.NL over Ready Golf: golf.nl/readygolf. Clubs vinden meer informatie op ngf.nl/readygolf.

Kies je tee

Het is aan te bevelen dat golfers in de meeste gevallen van de kleur tee spelen die het beste bij hun spel past, maar het is leuk en leerzaam om af en toe van een andere kleur te spelen. Promoot dit advies met deze video. (Download hier het videobestand voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.) Wijs golfers ook op de pagina golf.nl/kiesjetee. Clubs vinden meer informatie op ngf.nl/kiesjetee.

Regelvideo's voor nieuwe golfers

Het begin van je ronde. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

De belangrijkste golfregels op de afslagplaats. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

De belangrijkste golfregels op de fairway en in de rough. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

De belangrijkste golfregels op de green. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

De belangrijkste golfregels in de bunker. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

Wat moet ik weten over de golfregels en veiligheidsregels? (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

Regelvideo's voor alle spelers

Wat zijn losse en vaste obstakels? (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

De bal onspeelbaar verklaren (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media

Je bal in een hindernis (penalty area) (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media

Een bewogen bal: wat nu? (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media

De verkeerde bal gespeeld: wat nu? (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media

Droppen volgens de regels: hoe en waar? (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media

Klik hier voor de YouTube-playlist met regelvideo's voor spelers met handicap 54 en lager.

Video's over zorg voor de baan

In deze korte video wordt uitgelegd waarom het repareren van een pitchmark belangrijk is en hoe je het moet doen. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

Van golfers wordt verwacht dat ze goed voor de baan zorgen. In deze video wordt het belang uitgelegd van pitchmarks repareren, divots terugplaatsen, bunkers op de juiste manier aanharken en goed gebruik van trolleys en buggies. (Vanwege de coronamaatregelen hebben veel golfbanen de harken tijdelijk uit de bunkers verwijderd.) (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

Ook in deze video wordt het belang van zorg voor de golfbaan uitgelegd. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

In deze video wordt uitgelegd dat de golfbaan in natte perioden beschermd moet worden tegen schade van buggies en trolleys. (Download hier de video voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)